Dr. Gabriela Papazian Urdăreanu, medic primar medicină generală, cu competență homeopatie, acupunctură și apifitoterapie ne-a spus mai multe despre acestă formă de terapie: „este foarte eficientă în bolile aflate în fază acută, aducând o ameliorare vizibilă, uneori ducând, fără alte tratamente, la vindecare. În cazul bolilor cronice, vindecarea sau ameliorarea se produc în timp. Este un remediu blând, neagresiv, care stimulează corpul să reacționeze singur. De obicei, procesul de vindecare ia tot atâta timp, cât a durat îmbolnăvirea. Deci, o boală pe care o avem de mai mulți ani nu va dispărea imediat cu ajutorul homeopatiei, dar, în timp, îmbunătățirea stării de sănătate va fi vizibilă. Totul este să urmezi întocmai tratamentul dat de medicul homeopat și să nu renunți la el, chiar dacă este vorba de luni de zile”.

Eficace în orice afecțiune

Homeopatia întărește rezistența organismului, ajută la mobilizarea resurselor lui în așa fel încât el să poată lucra, de multe ori, singur împotriva bolii. În special, se folosește în afecțiuni acute (respiratorii, digestive, renale, genitale, hormonale). Are și efecte foarte bune în bolile cronice – hepato-biliare, alergii, probleme dermatologice, circulatorii, cardiovasculare. Este foarte indicată și persoanelor care au o rezistență scăzută la boli și persoanelor în vârstă, predispuse la acutizări ale bolilor deja existente. Există o plajă largă de afecțiuni la care este indicată, practic la orice problemă de sănătate”, a declarat Dr. Urdăreanu.

Vaccinuri naturale homeopatice

În probleme mai puțin grave se poate folosi doar tratamentul homeopat, alături de remedii fitoterapeutice (ceaiuri), iar, în boli mai grave, pote fi luat în paralel cu cel alopat. Anumite remedii homeopate sunt folosite în loc de vaccin antigripal, care se ia o dată pe săptămână în perioada rece și stimulează reactivitatea naturală a organismului. În fiecare an, medici homeopați recomandă anumite produse, eficiente în tulpina de gripă aflate în circulație în acel an și individualizate pentru fiecare pacient în parte.

Sursa foto: 123rf.com / Martina Osmy