Durerea și rănile sunt probleme obișnuite – fie că te doare spatele că ai stat prea mult la birou sau ai ridicat ceva greu, fie că ai căzut și te-ai lovit. Află cum poți folosi gheața pentru tratarea durerii și rănilor.

Atiunci când au dureri de spate, genunchi și articulații, cei mai mulți oameni apelează la creme antiinflamatoare sau calmante. Un alt alt mod de a scăpa de durere este compresa rece. Gheața pentru tratarea durerii și rănilor poate fi mai eficientă decât pastilele și nu are efecte secundare. Ceea ce trebuie să știi este când și cum să o aplici.

Citește și: Beneficiile neștiute pentru sănătate ale mușețelului

Gheața pentru tratarea durerii și rănilor: Terapia cu gheață

Gheața pentru tratarea durerii și rănilor se folosește mai ales pentru dureri acute, inflamații și orice fel de răni. Dacă te-ai lovit sau rănit în timp ce practicai un sport, atunci ar trebui să optezi pentru comprese reci. Când gheața este aplicată pe zona umflată, ajută la îngustarea vaselor de sânge și la reducerea inflamației. Inflamațiile apărute după o ședință de antrenament prea puternic trebuie tratate cu o compresă cu gheață.

Când să nu folosești gheața pentru tratarea durerii și rănilor

Ar trebui eviți gheața pentru tratarea durerii și rănilor atunci când există crampe musculare, deoarece gheața poate înrăutăți și mai mult durerea.

  • Nu aplica gheață pe o rană deschisă sau pe bășici.
  • Evită terapia cu gheață dacă suferi de boli vasculare.
  • Gheața nu este recomandată persoanelor care suferă de artrită.
  • Cum se aplică gheața pentru tratarea durerii și rănilor

Există mai multe moduri de a aplica gheață pentru a calma durerile.

1. Cuburi de gheață într-o pungă sigilată.
2. Prosoape umede ținute în congelator timp de 15 minute.

3. Folosirea compreselor cu gel care au fost puse prealabil în congelator sau frigider.

Când folosești gheața pentru tratarea durerii și rănilor, nu lăsa compresa mai mult de 20 de minute simultan. Lasă un interval de o oră între două ședințe și nu pune niciodată gheață direct pe piele.

Citește Totul despre Dermatită

Sursa foto: 123rf.com