”Gemoterapia este veriga dintre alopatie şi homeopatie”, spune dr. Daniela Bușneag, medic cu competențe în apifitoterapie și homeopatie. ”Preparatele ajută în prima etapă la detoxifierea organismului, provoacă eliminarea deșeurilor metabolice, apoi în faza următoare contribuie la refacerea țesuturilor bolnave. Gemoderivatele au rolul de a regla funcțiile vitale ale organismului, ale metabolismului la nivel celular, dar acționează și în plan emoțional și mental”.

Factori de creștere și de reîntinerire

Medicul explică de ce acest tratament este atât de eficient: ”se utilizează ca materie primă muguri și mlădite, sucurile plantelor, seva, semințele, care se prepară imediat dupa recoltare. Aceste structuri vegetale foarte tinere conțin factori de creștere, de reproducere și de multiplicare celulară, asemănătoare ca structură cu cea a organismului uman. Primăvara, mugurii și mlădițele plantelor sunt aducătoare de viață și de energie nouă. La fel se va întâmpla și cu organismul uman, după administrarea gemoderivatelor”.

Cum se prepară și cum se utilizează

Materia primă se prelucrează prin presare la rece prin metode speciale, astfel încât compușii se păstrează nealterați. Preparatele se pot cumpăra din farmacii și magazine cu produse naturale. Au formă lichidă și se aseamănă cu tincturile. Se administrează aproximativ 30 – 50 de picaturi de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Se amestecă cu puțină apă și nu se înghit imediat, ci se țin în gură timp de câteva minute, pentru o prima absorbție în vasele capilare de la nivelul cavității bucale, ne sfătuiește dr. Bușneag.

Cum se utilizează gemoterapia

Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Dr. Daniela Bușneag, Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

”Remediul bine ales, este uneori suficient pentru obținerea rezultatului dorit. Însă, de cele mai multe ori este nevoie de combinații de mai multe preparate gemoderivate, fie de cu alte categorii de tratamente. Curele se întind pe o perioadă de aproximativ 3 luni; pot fi administrate timp de numai 30 de zile sau cu posibilități de prelungire pentru o regenerare și vindecare completă. Este bine ca tratamentul să se continue încă 10-14 zile după însănătoșire. Primăvara, dă rezultate spectaculoase întrucât se produce armonizarea procesului de însănătoșire cu mediul înconjurător, care trece și el prin aceleași schimbări.”

Sursa foto: 123rf.com