Afecțiunile cardio-vasculare, diabetul, hipertensiunea sunt agravate de canicula. Persoanele supraponderale vor avea și ele probleme din cauza bolilor asociate obezității. Acestea ar trebui să evite să iasă din casă la orele prânzului și să folosească pălării din materiale naturale. În plus, natura pune la dispoziție numeroase plante care pot ajuta la prevenirea complicațiilor pe timp de caniculă.

Anghinarea vine de hac colesterolului

Colesterolul mare aduce cu sine problemele cardiace – așa că ar trebui să începi prin a-l combate atunci când vrei să-ți iei măsuri de precauție, mai ales când e canicula. Pe lângă regimul care trebuie urmat cu strictețe, anghinarele te ajută să îl readuci valorile în limite normale. Are și acțiune hipoglicemiantă și, astfel, previne diabetul de tip II sau, dacă ai deja boala, poate fi folosit ca adjuvant în tratament. Le poți consuma ca atare sau ca ceai (infuzie dintr-o linguriță de plantă la 500 ml apă clocotită). Se bea o cană dimineața înainte de masă și se stă, apoi, culcat 20-30 minute pe partea dreaptă. Restul se bea în reprize, cu 20-30 minute inaintea meselor principale. Cura dureaza 20-30 zile, cu pauză de o lună. Mai poți lua capsule cu extras din această plantă, care se folosesc conform indicațiilor din prospect.

Orzul verde, de ajutor inimii

Tratamentul cu suc de orz verde ajută la adaptarea sistemului cardio-vascular pe canicula și te va ajuta să treci mai bine peste această perioadă. Boabele de orz pot fi cultivate chiar acasă într-un ghiveci sau o tavă cu pământ nu mai adânc de doi-trei centimetri. Se lasă într-un loc luminos și se udă o dată la două zile. Ajunge la o înălțime de 15-20 de centimetri în câteva săptămâni. Atunci se taie tulpinile, lăsând doi-trei centimetri de la rădăcină, pentru că va mai crește încă o dată sau de două ori. Din tulpini se face suc care se bea proaspăt dimineața, pe stomacul gol (câte 50 ml pe zi). O variantă mai simplă ar fi să cumperi de la magazinele cu produse naturale pulbere de orz verde, obținută prin evaporarea sucului proaspăt. Se amestecă o linguriță de praf în 50 ml de apă. Se bea cu o jumătate de oră înainte de masă. Cura ar trebui să dureze o lună.

 

Sursa foto: 123rf.com