Răspunsul la întrebarea ce este Maca e unul simplu, dar puțini știu să răspundă la el. Maca este o rădăcinoasă, asemănătoare cu ridichea. A fost folosită de mii de ani de către locuitorii peruani din munţii Anzi, atât în alimentație, cât şi în scopuri medicale. Chiar şi războinicii consumau cantităţi mari de Maca înainte de a intra în lupta pentru a-şi spori rezistenţă.

Ce este Maca și de ce este bine să o consumi zilnic. Conține aminoacizi esenţiali

Pulberea preparată din rădăcină zdrobită de Maca şi deshidratată conţine aproximativ 20 de aminoacizi, dintre care 7 aminoacizi esenţiali. Indiferent dacă eşti un atlet, trăieşti într-un climat extrem sau trebuie să faci faţă stresului vieţii moderne, Maca te poate ajuta în multe feluri, având beneficii multiple la nivelul corpului uman. .

Consumă Maca zilnic dacă ai o viață agitată

Dacă sistemul tău digestiv are nevoie de o înviorare de dimineaţă, este posibil să preferi un mic-dejun care se digeră mai uşor decât cârnaţii şi ouăle. Băuturile ecologice energizante sunt o opţiune excelentă, deoarece acestea ne permit să aducem rapid organismului nutrienţii necesari. Poți prepara un smoothie în care să amesteci și pulbere din rădăcină de Maca. O mai poți adăuga în lapte sau iaurt.

4 rețete cu avocado pentru întreaga familie. De ce este avocado bun pentru organism

Ce este Maca și de ce este bine să o consumi zilnic. Previne boli grave

Maca amplifică nivelul energetic şi vitalitatea. Rădăcina Maca acţionează ca un antioxidant natural. Rezultatele studiilor recente demonstrează că rădăcină Maca are capacitatea de a ajuta la prevenirea dezvoltării unor boli cronice grave (cardio-vasculare, cancer, diabet).

Ce este Maca și de ce este bine să o consumi zilnic. Îți dă energie

Cei care folosesc în mod regulat praf de Maca spun că acesta îi face să se simtă mai energici. În comparație cu produsele care conțin cofeină, Maca nu oferă doar senzaţia de enrgizare, ci susţine organismul în activităţile zilnice.

Studiile clinice au arătat că Maca are efecte pozitive asupra energiei, rezistenţei şi stării de spirit. Beneficiile Maca includ, de asemenea, reglarea hipotalamusului. Ajută glanda pituitară să funcţioneze corect. Mulți dintre cei care o consumă constată o creştere a concentrării, memoriei, a energiei şi a bunei dispoziţii.

Merele, porția de sănătate și energie

Ce este Maca și de ce este bine să o consumi zilnic. Crește libidoul și fertilitatea

Maca numită şi viagra naturală, este o plantă ce are capacitatea de a echilibra şi stabiliza întregul sistem glandular-hormonal al corpului. Maca este benefică pentru sănătatea hormonală masculină și asigură buna funcționare a prostatei.

Într-un alt raport din 2010 care rezumă rezultatele a patru studii clinice, Maca s-a dovedit utilă în combaterea disfuncţiei sexuale şi îmbunătățirea libidoului sexual atât la bărbaţii, cât şi la femei.

Ce este Maca și de ce este bine să o consumi zilnic. Scade nivelul de anxietate şi depresie

Un studiu publicat de Menopause în 2008 a arătat că pudra de Maca este eficientă în stimularea emoţiilor pozitive la femeile aflate la menopauză. Reduce nivelul depresiei şi al anxietăţii.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com