Toată lumea ar vrea să meargă vara la mare. Nu este doar distractiv, ci și foarte sănătos. Totuși, trebuie să-ți iei și anumite precauții. Află cum poți să faci din vacanță o adevărată cură pentru sănătate și de ce este bine să mergi la mare.

De ce este bine să mergi la mare. Helioterapia, de folos copiilor

În completare la talasoterapie, baia de soare se face în anumite condiții, ținând cont de anotimp și de momentul zilei. Se va evita intervalul 11-17. Este bine să cauți plaje la adăpost de vânt și cu posibilități de a te retrage la umbră. Baia de soare la malul mării este indicată la copii pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor otorinolaringologice, traheobronsitelor, rahitismului, hipofuncțiilor endocrine, iar la adulți în caz de: astm alergic, traheobronsite, afecțiuni ginecologice cronice sau dermatologice.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre produsele cu factor de protecție solară

De ce este bine să mergi la mare. Băile de nisip, bune pentru reumatici

Amplifică efectele curei maritime, mai ales în caz de reumatism sau afecțiuni ale plămânilor. Masajul cu nisip poate îmbunătăți circulația. Trebuie să folosești nisip natural uscat. Cele mai bune efecte le are acela care se reînnoiește constant de la malul mării. Corpul poate fi acoperit cu nisip și pacientul va sta la început 15 minute, putând crește mai târziu durata. Procedeul nu trebuie făcut după ce ai mâncat și trebuie să ai grijă să acoperi părțile corpului rămase afară pentru a te feri de arsuri solare.

Citește și: La băi se scapă și de infertilitate. Vrei copii? Mergi în stațiune!

De ce este bine să mergi la mare. Aerosolii marini, indicați în boli respiratorii

Aerul din apropierea falezelor stâncoase și a digurilor, acolo unde valurile mării se sparg, este încărcat de stropi fini de apă care au efecte terapeutice indicate în afecțiunile respiratorii (bronșite infecțioase, sinuzită, rinită, astm bronșic), hipotiroidie, astenie nervoasă, alergii. Secretul stă atât în particulele de sare de mare aflate în picăturile minuscule de apă, dar și în substanțele din alege marine și din anumite specii de scoici.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com