Un lucru pe care mulți îl uită când este vorba de sarcină este nevoia de a bea cantitatea potrivită de apă în fiecare zi. Un element esențial al vieții, apa, reprezintă mai mult de 50% din greutatea corporală a unei persoane. Aportul adecvat de apă te ajută să-ți menții organismul hidratat. Ajută la detoxifiera și energizează. În plus, este bine să consumi apă călduță în timpul sarcinii.

Citește și: Semne că ai deficit de zinc și ce poți facee pentru a o remedia

De ce este bine să consumi apă călduță în timpul sarcinii. Curăță tractul digestiv

Începe ziua cu un pahar de apă călduță. Ajută la calmarea și activarea tractului digestiv. Astfel, vei activa digestia și eliminarea scaunului. Totodată, vei preveni arsurile stomacale.

Așadar, consumul de apă caldă face ca tractul digestiv să fie curat și dă posibilitatea unei alimentații mai bune pentru copil în uter.

Citește și: Niciun pahar de alcool în timpul sarcinii dacă vrei un bebeluș sănătos, susține ADDA

De ce este bine să consumi apă călduță în timpul sarcinii. Previne constipația

Constipația este unul dintre disconforturile comune legate de sarcină. Poate fi prevenită și prin consumul de apă călduță.

Constipația se datorează, în principal, lipsei de apă în organism. Bea un pahar sau două de apă caldă dimineața pe stomacul gol.

Citește și: Cele mai bune alimente recomandate în timpul sarcinii

De ce este bine să consumi apă călduță în timpul sarcinii. Îmbunătățește circulația sângelui

Consumul de apă caldă îmbunătățește, de asemenea, fluxul de sânge în organism. Apa caldă funcționeaza ca un vasodilatator. Astfel, îmbunătățește circulația sangvină. O mai bună circulație asigură și o circulație mai bună a oxigenului și a sângelui bogat în nutrienți în mușchi și organe – și, de asemenea, prin cordonul ombilical către bebeluș.

În plus, îmbunătățirea circulației sangvine este benefică pentru sistemul imunitar. Ajută la prevenirea bolilor și la vindecarea lor mai rapidă.

Citește și: Circulația periferică este deficitară? Iată cum îți dai seama

De ce este bine să consumi apă călduță în timpul sarcinii. Îmbunătățește rezistența și energia

Oboseala este frecventă în timpul sarcinii. Apare din cauza schimbărilor hormonale și fizice care au loc în timpul sarcinii.

Dar, dacă bei apă caldă din când în când, poți să-ți mărești rezistența la efort și nivelul de energie. Apa caldă elimină toxinele și îmbunătățește circulația sângelui. Acest lucru este important pentru activitatea musculară și nervoasă.

De asemenea, aportul de apă ajută la prevenirea deshidratării și a oboselii suprarenale.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com