Se spune că astaxantina ar putea asigura o piele mai sănătoasă, rezistență, sănătatea inimii etc. Combate durerile articulare și poate avea chiar și un viitor în tratamentul cancerului.

Citește și: Beneficiile pentru sănătate ale ridichilor negre. Rețete de la dr. farmacist Ovidiu Bojor

Ce este astaxantina și care sunt beneficiile ei pentru sănătate: Antioxidant

Proprietățile antioxidante ale astaxantinei furnizează beneficiile principale. În special, este indicată pentru a ajuta la tratarea cancerului. Un studiu comparativ al astaxantinaei și al altor carotenoide a arătat că prezenta cea mai mare activitate antioxidantă împotriva radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea prematură și cancerul.

Ce este astaxantina și care sunt beneficiile ei pentru sănătate: Protejează pielea

Astaxantina poate fi utilizat local pentru a păstra pielea sănătoasă. Un studiu realizat în 2012 a arătat că astaxantină poate ajuta la înlăturarea ridurilor, la micșorarea petelor de vârstă și la menținerea hidratării pielii. Au fost rezultate pozitive atât la bărbați, cât și la femei, dar este nevoie de mai multe studii pentru a confirma aceste rezultate.

Citește și: Beneficiile colivei pentru sănătate sunt uimitoare. O poți consuma pe post de desert, mai des!

Ce este astaxantina și care sunt beneficiile ei pentru sănătate: Rezistența la efort

Studiile efectuate pe șoareci arată că utilizarea acizilor grași din organism ajută la creșterea rezistenței și previne leziunile musculare și scheletice.

Citește și: Ce este uleiul de krill și de ce ar trebui să-l consumi?

Ce este astaxantina și care sunt beneficiile ei pentru sănătate: Păstrează sănătatea inimii

Astaxantina poate îmbunătăți sănătatea inimii. Un studiu din 2006 a examinat efectele astaxantinei asupra șobolanilor cu hipertensiune arterială, iar rezultatele au arătat că pot ajuta la îmbunătățirea nivelurilor de elastină și a grosimii peretelui arterial.

Alte afirmații includ ideea că astaxantina poate preveni bolile de inimă și poate ajuta la scăderea colesterolului, dar nu există dovezi suficiente pentru a susține aceste utilizări încă.

Citește și: De ce e bine să mănânci somon. 15 beneficii ale somonului pentru sănătate și frumusețe

Ce este astaxantina și care sunt beneficiile ei pentru sănătate: Combate durerile articulare

Astaxantina poate avea, de asemenea, un viitor în tratamentul durerilor articulare. Ar putea ajuta la combaterea durerii în afecțiuni cum ar fi artrita reumatoidă și sindromul de tunel carpian. Unele studii arată că astaxantina poate reduce inflamația și simptomele durerii legate de artrită.

Ce este astaxantina și care sunt beneficiile ei pentru sănătate: Fertilitatea masculină

Într-un studiu efectuat în 2005, astaxantina a prezentat rezultate pozitive pentru fertilitatea masculină. Cercetatorii au vazut imbunatatiri în parametrii de spermă, cum ar fi numărul și motilitatea, precum și îmbunătățirea fertilității în grupul care a primit o doză puternică de astaxantina.

Citește și: Ciocolata antiîmbătrânire te scapă de riduri și te întinerește cu 20 de ani

Surse de astaxantina

Astaxantina se găsește în uleiul de pește cu acizi grași Omega-3. Astaxantina este un pigment carotenoid care apare în păstrăv, microalge, drojdie și creveți. Este cel mai frecvent întâlnită în somonul din Pacific și este ceea ce conferă peștelui culoarea roz.

Pentru a beneficia de proprietățile sale antioxidante, poți consuma carne de somon o dată sau de două ori pe săptămână. De exemplu, această rețetă simplă de frigărui de somon este perfectă pentru o cină ușoară.

Astaxantina este disponibilă sub formă de suplimente alimentare.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com