Există modalități simple de eliminarea toxinelor din organism. Astfel, îți poți detoxifia organismul și poți să ai un stil de viață sănătos. Suzana Pretorian, doctor balneolog, îți oferă câteva sfaturi, care te vor ajuta să elimini toxinele acumulate în perioada Crăciunului și a Revelionului.

Citește și: Somn sănătos înseamnă o viață sănătoasă pentru întreaga familie

Ce sunt toxinele și cum se apară organismul în fața lor?

Dr. Suzana Pretorian spune că toxinele se găsesc în principiu în „alimente procesate, medicamente, alimente de origine animală și stimulentele precum cofeina sau alcoolul.”

În ceea ce privește eliminarea acestora, medicul balneolog este de părere că: „principalul mecanism prin care organismul se apară de toxine este, în primul rând, producerea de țesut gras cu care le izolează”.

Eliminarea toxinelor din organism. Cele mai ușoare modalități

Când vine vorba de eliminarea toxinelor, ar trebui să știi că cele mai ușoare etape încep acasă. Pentru început, potrivit dr. Pretorian, cel mai simplu este să începi prin alimentație: „este ideal să consumăm numai alimente vii, deloc sau puțin prelucrate termic și predominant vegetale. Totodată este foarte important să nu uităm niciodată de hidratare. Cel mai bine este să bem 2/5 litri de apă pe zi. Aceasta trebuie să fie de calitate, ionizată negativ, sau plată cu un pH în jur de 7,5”.

Citeștte și: Alimente care elimină în mod natural toxinele din organism

Eliminarea toxinelor din organism prin drenaj limfatic

Pe lângă alimentația sănătoasă, medicul recomandă drenajul limfatic:

dr. Suzana Pretorian, , medic balneolog, SOVATA Ensana Health Spa Hotels„Acest tip de masaj ajută foarte mult la îndepărtarea toxinelor din organism. Este indicat să facem drenaj limfatic de 3 sau 4 ori pe an, câte cinci ședințe consecutive. Cel mai bine, pentru un efect garantat, este să evităm produsele de origine animală atunci când apelăm la drenajul limfatic. Totodată odihna este extrem de importantă pentru eliminarea toxinelor. Când organismul este odihnit, este și mai sănătos și mai puternic, iar lupta împotriva toxinelor și a kilogramelor este mai eficientă”, spune specialistul.

Sursa foto: 123rf.com