Ajută-ți corpul să revină în formă și stimulează sistemul imunitar care va avea parte de noi încercări iarna aceasta. Detoxifierea organismului poate reduce riscul apariției a numeroase probleme de sănătate, cum ar fi oboseala cronică, imunitatea scăzută, alergiile, durerile de cap, scăderea capacității de concentrare sau urticaria.

Citește și: Probleme cu ficatul? Ceaiul de anghinare te salvează!

Detoxifiere după Sărbători. Osul-iepurelui, excelent diuretic

Dacă ai probleme cu retenția lichidelor în corp, vrei să slăbești sau să faci o cură de detoxifiere, folosește osul-iepurelui, o plantă cu nenumărate efecte benefice pentru organism. Extractele obținute din rizom şi rădăcini de osul-iepurelui au acțiune diuretică. S-au obţinut efecte bune în artritele cronice, în stări alergice, în special în eczeme și prurit. Toate aceste efecte au fost atribuite acţiunii substanțelor active la nivelul glandei suprarenale. Prepară o infuzie dintr-o lingură pulbere de rădăcină de plantă la o cană cu apă. Se beau una sau două căni pe zi, în mai multe reprize. Nu se cunosc contraindicaţii.

Citește și: Postul, un aliat al sănătății tale

Detoxifiere după Sărbători. Măcrișul, laxativ

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Bogat în vitamina C, măcrișul era cunoscut în trecut ca antiscorbutic. Mai conține cantități importante de fier. Are proprietăţi depurative, preţioase pentru cura de detoxifiere, pentru eliminarea din organism a „deşeurilor” acumulate din cauza alimentaţiei specifice din perioada de iarnă. Este uşor diuretic şi laxativ, tonic şi remineralizant. Are însă şi o serie de contraindicaţii severe: în colici nefritice şi litiaze oxalice. De asemenea, nu se va consuma de către cei care au ulcer sau gastrită hiperacidă. Se consumă ca atare sau în preparate culinare simple,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com