Copiii mici și bătrânii suferă mai des de deshidratare. Printre simptomele neplăcute care însoțesc deshidratarea sunt oboseala, amețeala și crampele musculare. Uneori, ne luăm cu treaba și nici nu realizăm că starea de ”sfârșeală” pe care o simțim a apărut din cauza faptului că nu am băut suficientă apă. Alteori, folosim prea multe ceaiuri diuretice pentru că vrem să slăbim și ajungem la același rezultat. O pierdere de doar 2% din greutatea corporală prin deshidratare ne afectează în mod direct și vizibil.

Apa ”chioară” nu e de ajuns pentru a combate deshidratarea

Cel mai simplu mod de a te rehidrata este să bei suficientă apă, sucuri naturale de fructe sau lapte. În plus, primul pahar cu apă ar trebui să conțină o linguriță de zahăr sau puțină sare. Apa simplă nu e de ajuns. Mai poți folosi pentru a combate deshidratarea pudră de electroliți. Se găsește la farmacie sau la magazinele cu produse sportive. Conține, de obicei, sodiu, potasiu, calciu și magneziu. Aceștia ajută la menținerea nivelului de sare în organism. Corpul ramânen hidratat și sporește absorbția de apă.

Ceaiuri și sucuri de folos împotriva deshidratării

Ceaiul de mușețel este un remediu eficient pentru a combate deshidratarea. În plus, este un antinevralgic natural și ajută la reducerea crampelor musculare și durerilor stomacale cauzate de pierderea de apă din organism. Un alt tratament eficient este limonada preparată din suc de lămâie, apă, o linguriță de miere sau zahăr și un vârf de cuțit de sare. Și laptele de nucă de cocos este un bun remediu. Este bogat în substanțe minerale (mai ales fier și potasiu) și conține cantități importante de apă.

Citește și:

Știi câtă apă să bei? Iată cum obții hidratarea corectă

Diaree acută (enterocolită, enterită)

Sursa foto: 123rf.com