Pe vremea vechilor egipteni, acesta era un leac pus la loc de cinste. Nici nu este de mirare, deoarece în oțetul de mere se regăsesc aproape toate elementele utile celulelor din organism.

De ce este bun oțetul de mere?

Un pahar în care ai adăugat oțet de mere oferă zilnic organismu-lui substanțe vitale cum sunt calciul, potasiul și magneziul. Potasiul regenerează celulele organismului, asigurând colectarea și eliminarea deșeurilor metabolice. Tot sub efectul benefic al potasiului, pielea ta va căpăta un aspect neted și sănătos. În plus, magneziul sprijină activitatea multor enzime din organism. Oțetul de mere poate neutraliza efectul substanțelor nocive din mediul înconjurător. Împiedică depunerea acestora în țesuturi și ajută la eliminarea lor rapidă din organism, prevenind astfel formarea toxinelor.

Ce tratezi cu oțet de mere

Picioare umflate

În fiecare seară, fă baie la tălpi cu apă caldă, în care ai adăugat trei cești de oțet dști de oțet de mere.

Balonare

Cu cinci minute înainte de fiecare masă, bea un pahar de apă în care adaugă o linguriță de oțet de mere.

Dureri de gât

Fă gargară, de mai multe ori pe zi, cu 250 ml de apă călduță, în care adaugă 5 linguri oțet de mere.

Crampe musculare

Pe locul afectat aplică, de trei ori pe zi, o cârpă umezită în oțet de mere, amestecat cu boia de ardei roșu. Astfel, stimulezi regenerarea rapidă a mușchiului.

Insomnie

În fiecare seară, înainte de a te spăla pe dinți, ia câte două linguri de miere, amestecate cu o linguriță de oțet de mere.

Tulburări de digestie

La fiecare masă, bea un pahar de apă caldă în care ai amestecat o linguriță de oțet de mere și sucul proaspăt stors dintr-o jumătate de lămâie.

Sursa foto: thinkstockphotos.com