Ciocuri de papagal, depuneri anormale de calciu pe încheietura umărului, dar și pe organe interne (rinichi, bilă, ficat, creier, plămâni etc.) – toate acestea cauzeaza dezechilibre majore în organism și simptome foarte neplăcute. Dacă, în mod normal, calcifierea reprezintă procesul de fixare a calciului în țesutul osos, atunci când este vorba de depunerile anormale de calciu, acesta se fixează pe tendoane sau articulații.
Depunerile anormale de calciu pot pune viața în pericol
Una dintre cele mai mari provocări ale medicinei în prezent este incidența mare asupra arterelor, unde depunerile masive de calciu și colesterol, alături de inflamații, duc la deteriorarea funcțiilor sistemului circulator, provoacă îmbătrânirea prematură, atac viscular cerebral, hipertensiune, infarct miocardic. Într-un cuvânt, pot pune viața în pericol”, explică dr. Rareș Simu, medic specialist în imunologie, homeopatie şi alergologie. De aceea, specifică specialistul ”este important ca bolnavul sa apeleze la medic, acesta avand toate informatiile care sa il duca spre o corecta si completa evaluare, investigatii si formula de terapie si tratament”.
De ce apar depunerile anormale de calciu:
- circulație sangvina deficitară;
- funcționarea defectuoasă a glandei tiroide și a glandelor paratiroide, responsabile pentru monitorizarea nivelului de calciu din sânge;
- consumul de polifosfați, prezenți în anumite preparate din comerț;
Ce e de făcut când ai probleme cu depunerile anormale de calciu:
Medicina naturală recomandă, în primul rând un regim de viață sănătos și echilibrat, care include:
- un consum bogat în legume și fructe proaspete;
- hidrarare corespunzatoare (cel pușin 2 litri de apă pe zi);
- eliminarea consumului de nicotină, alcool;
- exerciții fizice practicate în mod regulat;
- eliminarea stresului și a emoțiilor negative.
Enzimele protejează vasele de sânge
”Odată pornit procesul de depunere a calciului este bine să se intevină cât mai repede pentru a impiedica evoluția bolii”, spune medicul. ”Aportul de enzime aduce multe beneficii, împiedicând modificarea vaselor sangvine.Se stie ca în orice faliment de origine animală sau vegetală există enzime. Cu cât sunt mai proaspete, cu atât alimentele conțin mai multe enzime. Recomand, în special, legumele,fructele, peștele, carnea, neprocesate termic sau gătite la abur”, specifică dr. Rareș Simu.
Terapii alternative pentru depunerile anormale de calciu
”Studiile efectuate de către oamenii de știință au dovedit faptul ca lipsa vitaminei K2 crește riscul de depunere anormală a calciului. Vitamina K2 naturală este produsă de mai multe specii de bacterii,care se găsesc în alimente fermentate. În Japonia se consuma natto, o rețetă tradițională pe bază de soia fermentată care conține cantități foarte mari de vitamina K2. Aceasta se mai găsește în gălbenușul de ou, ficat, iaurt, anumite tipuri de brânză, spanac, pătrunjelul proaspăt,varza de Bruxelles, broccoli, napi. Acupunctura, presopunctura, terapia Bowen sau masajul relaxează mușchii, tendoanele și ligamentele, asigurând un flux sangvin și energetic corespunzător. Remediile naturale homeopate oferă soluții foarte bune pentru a impiedica aceasta disfuncție. Mai sunt de folos usturoiul, zeolitul, yucca, vitaminele C și E, zinc, seleniu și coenzima Q10,” spune dr. Rareș Simu.
Sursa foto: 123rf.com