Atenție, mierea nu trebuie încălzită la mai multe de 40 ° C pentru că își pierde calitățile sau, după părerea unor specialiști, poate deveni chiar toxică. Copiii care au mai mult de un an pot consuma aproximativ două- trei lingurițe pe zi, iar după șase ani, până la cinci-opt lingurițe pe zi. Adulții care nu au alte interdicții (diabet, obezitate etc.) pot consuma trei-șase linguri pe zi.

Mierea, tonic pentru organism

liana comsaMierea este un tonic pentru organism, având efecte bune folosită atât intern, cât și extern. Este de preferat în alimentație zahărului și dulciurilor concentrate, datorită faptului se absoarbe mai lent și nivelul zahărului în sânge se menține la un nivel relativ constant. Mierea de tei are efect calmant, antipiretic, antimigrenos, e benefică în afecțiuni ale aparatului respirator (bronșite, pneumonii, astm, etc). Mierea de brad are un efect mucolitic, ajutând expectorația. Mierea de salcâm calmează tusea, este toniși acționează ca pansament gastric. Mierea de floarea-soarelui se poate utiliza în boli ale căilor respiratorii, în afecțiuni digestive, creșterea imunității, constipație. Mierea polifloră este cea mai complexă în nutrienți, ea putând fi folosită într-o multitudine de afecțiuni.”

Sursa foto: 123rf.com