Lămâia conține antioxidanți și vitamina C. Dacă o combini cu turmeric, vei obține un cocteil care te va ajuta să-ți menții sănătatea pe termen lung. Turmericul face parte din aceeași familie de plante ca și ghimbirul și este folosit foarte des în alimentație de către asiatici.

Poate preveni cancerul

Amestecurile de condimente care conțin turmeric nu sunt doar gustoase, dar și sănătoase. Turmericul are un puternic efect antioxidant. Combate radicalii liberi care cauzează cancerul. Mai este cunoscut și pentru puternicele sale calități antiinflamatoare și antiseptice. Turmericul este indicat și celor care vor să scape de excesul de kilograme. Avantajul este că te ajută și să elimini toxinele din organism, stimulând activitatea ficatului și a rinichilor. Reglează metabolismul și stimulează absorbția substanțelor nutritive. În plus, este excelent pentru piele, atât aplicat direct, cât și atunci când îl folosești intern. Hidratează și hrănește tenul. Menține pielea tânără și elastică. Vitamina C pe care o conțin lămâile ajută la menținerea sănătății tenului din interior.

Stimulează sistemul imunitar

Lămâile conțin cantități importante de potasiu, ceea ce stimulează sistemul imunitar. Ajută la reducerea stresului și cresc nivelul de energie. Sunt și un bun diuretic și provoacă eliminarea toxinelor. Sunt unul dintre cele mai bune remedii care ajută sistemul urinar să-și mențină sănătatea. Amestecul de limonadă și turmeric poate stimula starea generală de sănătate.

Cum prepari ”laptele” de turmeric

Ingrediente:

  • 200 ml de apă călduță;
  • o linguriță de miere naturală (opțional);
  • o jumătate de lămâie;
  • 1/4 – 1/2 lingurițe de turmeric.

Preparare:

Pune sucul de lămâie într-o cană. Adaugă apa călduță și turmericul. Amestecă bine și adaugă miere. Amestecă și în timp ce bei, pentru că turmericul se depune pe fundul cănii.

Sursa foto: 123rf.com /  Dipali S