Pentru început, bea trei căni cu ceai de păpădie pe zi. Capsulele cu armurariu ajută la regenerarea ficatului, fiind un foarte bun tonic hepatic. Pe lângă asta, ajută la creșterea imunității și susțin activitatea renală. Dacă nu ai hiperaciditate stomacală sau hemoroizi, mai poți folosi în alimentație tumeric (condiment din care se prepară sosul curry). Mișcarea este și ea importantă. Mergi în pas alert în aer liber. Ar fi bine să faci asta o oră pe zi, dar și o jumătate de oră poate fi de folos. Nu trebuie să fie ceva special. De exemplu, poți coboarî din autobuz cu trei-patru stații mai devreme de a ajunge la destinație.

Postul creștin, de folos și pentru sănătate

Legumele și fructele nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic. Profită din plin de trufandale: ridichi de lună, urzici, ștevie, leurdă ceapă verde etc. Include și mere, kiwi, cartofi și salată verde. Totodată, ar fi bine ca o săptămână să renunți la carne, ouă și produse lactate grase, care încarcă organismul de grăsimi animale.

Nu uita de probiotice

Pentru o bună funcționare a intestinului, ai mare nevoie de bacteriile „bune”. Acestea se găsesc în iaurt sau murături. O combinație bună este iaurtul cu mere rase, care adaugă un plus de vitamina C. Pentru gust, poți adăuga o linguriță de miere.

Ceaiuri diuretice, de ajutor pentru bila și rinichi

Rinichii au funcția de a strânge toxinele adunate în sânge și de a le elimina prin urină. Cu cât aceasta este mai închisă la culoare, cu atât există mai multe „deșeuri” în organism. De aceea, este bine să bei suficiente lichide (apă, ceai de plante neîndulcit). Cele mai indicate sunt cele de urzică, splinuță și fructe de ienupăr.

Sursa foto: flickr.com