Cura Kemper scade colesterolul

După spusele lor, cura Kemper ”ajută la scăderea considerabilă a colesterolului sangvin, reducerea valorii tensiunii arteriale. În prima fază, ”de atac” (timp de una până la două luni), se consumă numai 230-300 g orez fiert pe zi, legume şi mere, preparate și combinate după gust. Într-o a doua fază, se introduc treptat carne, peşte, cartofi şi puțină pâine fără sare.

Orezul, adjuvant în tratamentul artritei

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

”Orezul ajută la menţinerea sănătăţii şi nutriţiei optime. În ayurveda, acesta este considerat a fi «aliment dulce» (alături de zahăr, miere, fructoza din fructe, dar și de fasole, grâu, porumb, ovăz, cartof, ouă și produse lactate). Acestea au rolul de a menține apa în organism și joacă un rol major în menţinerea componentelor sângelui, a sistemului muscular, a ţesutului adipos și a spermei. Tot alimentele dulci sunt cele care menţin integritatea funcţiei sistemului nervos şi a aparatului circulator. De asemenea, ele favorizează vindecarea rănilor. Se mai susţine că ar menţine agilitatea şi forţa fizică, prelungind şansa de supravieţuire. Se recomandă ca alimentele dulci să reprezinte 90% din volumul meselor zilnice. Recomand orezul în dietele adjuvante în caz de hiperaciditate și ulcer gastric, alergie, artrită, hepatită și cancer. Harana bătrânilor ar trebui să conțină orez în combinație cu legume pentru că ajută la prevenirea sau chiar vindecarea multor afecțiuni ale vârstei a treia.”

Sursa foto: 123rf.com