Facem alegeri alimentare neinspirate, care alături de ritmul de viață agitat și stresant ne fac să ne alegem cu afecțiuni digestive de toate felurile. De la gastrite la ulcere și chiar boli și mai grave. Înainte să apelezi la artileria grea, consultă-te cu specialiștii gastroenterologi și ia în calcul și cura cu apă sulfuroasă. România are resurse naturale extraordinare în ce privește tratamentele cu ape minerale sulfuroase.

Citește și: Aeroionizarea negativă de la Băile Herculane

Cura cu apă sulfuroasă de la Băile Herculane

Suntem înconjurați de locuri minunate, de ape binefăcătoare cu rezultate spectaculoase în cazul multor afecțiuni. Un exemplu concret? Băile Herculane. Nu mai e niciun secret: cura cu apă sulfuroasă de aici vindecă și ne face bine!

Crenoterapia sau terapia hidrominerală prin ingestie este inclusă în ofertele de tratament ale hotelurile Bacolux din Băile Herculane. Tot ce contează este să ai un diagnostic corect al afecțiunii de care suferi și apoi să apelezi la părerea medicului balneolog.

”Terapia hidrominerală prin ingestie este recomandată în afecțiunile tubului digestiv, respectiv în gastroduodenite cronice, ulcer gastric şi duodenal cronic, stomac operat, diaree, constipații, dar și în unele afecțiuni hepatice și ale căilor biliare cronice”, ne explică dr Otilia Oprișan, medic balneolog.

Citește și: Băile termale cu sulf alungă durerile

Cum funcționează cura cu apă sulfuroasă

Ușor și sigur. Trebuie să știi că, apele minerale administrate în cură internă nu funcționeaza în priză unică, ci au au nevoie de continuitate. Efectul benefic apare după o administrare de 20-30 zile.

Medicul este cel care îți comunică toate detaliile: atât cantitatea de apă pe care e nevoie să o bei, cât și ritmul și izvorul cel mai indicat. Vei vedea și vei simți schimbările pozitive pe care le generează apa în corpul tău. Apele minerale influențează mai întâi funcțiile aparatului digestiv și, după ce se rebsorb, influențează metabolismul hidroelectrolitic și aparatul urinar.

Care sunt efectele terapeutice concrete alecurei cu apă sulfuroasă

1. Sulful absorbit pe cale digestivă stimulează procesele metabolice- enzimatice din epiteliul gastro-intestinal;

2. Efect coleretic și colagog asupra ficatului și căilor biliare;

3. Determină scăderea glicemiei;

4. Stimulează secreția gastrică și peristaltică intestinală.

Sursa foto: 123rf.com