Dr. farmacist Ovidiu Bojor te învață cum tratezi răceala prin metode naturale. Folosește plante medicinale cum sunt pătlagina, pinul, cimbrișorul, teiul, ghimbirul, echinaceea, rădăcina de lemn dulce, mugurii de plop, extractul de astragalus, lichen de piatră sau scorțișoară. Acestea te pot face să treci cu bine peste sezonul rece.

Citește și: Remedii naturale pentru strănut care chiar funcționează

Cum tratezi răceala prin metode naturale: Lămâia întărește sistemul imunitar

Vitamina C întărește sistemul imunitar. Dacă ai răcit, lămâia va fi aliatul tău de bază. ”Consumul de lămâie măreşte capacitatea de apărare a organismului în bolile infecţioase”, observă dr. farmacist Ovidiu Bojor. Datorită ”acțiunii bactericide, aceasta poate fi utilizată în infecţii digestive şi respiratorii. Valoarea lămâilor nu constă numai în aportul de vitamină C, dar şi în acidul citric care joacă un rol important în metabolismul celular. Au multiple efecte benefice în afecţiunile aparatului respirator. Se consumă ca atare sau ca limonadă cu miere (mai ales în maladii febrile, ca răcoritor). Sucul mai poate fi adăugat în salate, ciorbe etc.”

Citește și: Cum tratezi grețurile în sarcină prin metode naturale: ceaiul care te scapă de probleme

Cum tratezi răceala prin metode naturale: Ridichea neagră calmează tusea

Dr. farmacist Ovidiu BojorRidichea neagră este un binecunoscut leac pentru tuse. Specialistul remarcă că ridichile sunt ”adjuvante de real folos în bronşită, tuse de diferite etiologii, cataruri ale căilor respiratorii, chiar şi în astm. Ajută și la eliminarea mucozităților în sinuzite sau rinite”. Au și ele un conţinut ridicat în vitamina C. Se consumă rase. Pot fi amestecate cu mere. Farmacistul recomandă un ”sirop pectoral, preparat din ridichi tăiate felii peste care se presară zahăr şi se acoperă. După 24 de ore se strânge sucul care s-a lăsat, administrându-se 3-4 linguriţe pe zi. De asemenea, pentru proprietăţi pectorale, în medicina populară se recomandă să se scobească o ridiche mai mare. Se umple cu zahăr (sau cu miere) şi hrean. Se coace, iar apoi se strânge sucul care se lasă, administrându-se 3-4 linguriţe pe zi. Se mai pot face aplicaţii locale cu ridichi rase în dreptul plămânilor (pentru pneumonii)”.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com