Persoanele care suferă de această boală autoimună sunt expuse riscului de a dezvolta psoriazisul unghiilor. Această problemă afectează circa 50 la sută dintre persoanele care au psoriazis și până la 80 la sută dintre persoanele care suferă de artrită psoriazică. Chiar și o persoană fără istoric de psoriazis poate dezvolta, de asemenea, această problemă a unghiilor.

Cum tratezi psoriazisul unghiilor prin metode naturale: îngrijește bine unghiile

Pentru a preveni evoluția psoriazisului, trebuie să fii foarte atentă la îngrijirea unghiilor. Aceasta este cea mai bună și cea mai eficientă metodă de a trata problema.

Nu-ți lăsa unghiile lungi. Unghiile scurte, tăiate, prezintă un risc mai mic de infectare. După tăierea unghiilor, utilizează întotdeauna o pilă pentru a netezi marginile unghiilor. Dezinfectează ustensilele de manichiură la fiecare folosire și nu le împrumuta. Dacă mergi la salon, verifică dacă au fost dezinfectate.

Poartă pantofi confortabili, cu suficient spațiu pentru degetele de la picioare. Înainte de a-ți pune mănuși sau șosete, asigură-te că spațiul dintre degete este uscat. Nu-ți da cu ojă tot timpul. Lasă, din când în când, unghiile să respire.

Alimente care nu sunt recomandate dacă ai psoriazis

Cum tratezi psoriazisul unghiilor prin metode naturale: folosește ulei din nucă de cocos

Atunci când suferi de psoriazisul unghiilor, este important să menții unghiile și cuticulele hidratate, mai ales după ce au fost în contact cu apa.

Un hidratant bun care trebuie luat în considerare este uleiul din nucă de cocos. În afară de faptul că este un hidratant natural, uleiul din nucă de cocos are acizi grași care funcționează ca fungicide naturale pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor unghiilor.

Aplică un pic de ulei de nucă de cocos pe unghii, cuticule și pe pielea de la baza unghiilor. Fă acest lucru de mai multe ori pe zi.

Alternativ, amestecă 3 sau 4 picături de ulei de oregano într-o lingură de ulei de nucă de cocos topit. Masează cu o parte din amestecul de ulei unghiile infectate. Lăsă să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță și usucă bine. Fă acest lucru de două ori pe zi timp de câteva săptămâni.

Cum tratezi psoriazisul unghiilor prin metode naturale: folosește Aloe vera

Psoriazisului unghiilor face, de obicei, ca unghiile să fie uscate și fragile. Această problemă o poți trata cu Aloe vera.

Gelul de Aloe vera ajută la reținerea umezelii în piele, împiedicând în continuare crăparea și înroșirea unghiilor. În plus, are compuși antiinflamatori care luptă împotriva inflamației și stimulează sistemul imunitar.

Cum folosești gelul de Aloe vera pentru psoriazisul unghiilor

1. Extrage gelul dintr-o frunză de aloe vera.
2. Aplic
ă pe unghii și pe zonele din jurul lor.
3. L
asă să acționeze până când este complet absorbit în piele.
4. Repet
ă procedeul de trei-patru ori pe zi.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com