Cea mai bună prevenție a acutizării bolilor digestive este moderația la mâncare, urmarea regimului și a tratamentului indicat de medic, dacă există. În rest, îți recomadăm câteva plante, ceaiuri și mirodenii pentru ca să petreci fără probleme și să ai o digestie sănătoasă. Citește mai jos despre cum tratezi problemele digestive prin metode naturale!

7 utilizări pentru sănătate ale scorțișoarei

Cum tratezi problemele digestive prin metode naturale: Aloe vera accelerează metabolismul

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Aloe vera accelerează metabolismul, ajută stomacul și intestinul să funcționeze mai bine, favorizează absorbția alimentelor și detoxifică organismul”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor. Cel mai bine ar fi să folosești o frunză proaspătă de Aloe. Tai-o în două longitudinal și scurge sucul din ea (are consistența unui gel). Dacă nu ai frunze proaspete de Aloe poți folosi gel de Aloe vera 100 % natural. Bea câte o lingură de gel de Aloe vera înainte de fiecare masă (cel mult trei linguri pe zi).

Cum tratezi problemele digestive prin metode naturale: Salvia e bună pentru ficat

Salvia ajută la buna funcționare a bilei, ficatului și la eliminarea gazelor intestinale. Este ușor astringentă și antibacterienă. De aceea, se recomandă în indigestie. În combinație cu alte plante (mentă, ghimbir și rozmarin), este folosită în afecțiuni hepato-biliare. Se consumă sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriţă de frunze la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Este contraindicată în sarcină.

Citește și: Atenție! Aceste pastile de răceală îți distrug iremediabil ficatul!

Cum tratezi problemele digestive prin metode naturale: Pinul stimulează digestia

Pinul este cunoscut mai ales ca remediu pentru afecțiuni respiratorii și infecții ale căilor genito-urinare pentru că are acțiune antiseptic-antimicrobiană, antivirală, diuretică, expectorantă. În plus, mai este și un bun stimulent al activității cerebrale, îmbunătățește circulația sangvină și este vermifug. Totodată, facilitează digestia și este antiflatulent. Se face o infuzie din două linguri de ace de pin la o jumătate de litru de apă. Se mai poate folosi sub formă de sirop.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com