Cauzele oboselii picioarelor:

  • sedentarismul;
  • dieta săracă în fibre;
  • obezitatea;
  • fumatul;
  • ereditatea;
  • încălțăminte nepotrivită;
  • deficiențe hormonale;
  • alte afecțiuni, cum ar fi diabetul.

Aceste probleme au un impact asupra circulației sangvine. Dar există remedii naturale care te pot face să te simți din nou bine.

Dușul scoțian relaxează picioarele obosite

Atunci când faci duș, alterenează apa fierbinte cu cea rece. Acest procedeu activează circulația sângelui și reduce inflamațiile. Mai poți umple două găleți – una cu apă fierbinte (suportabilă pentru picioare) și alta cu apă rece. Ține picioarele timp de trei minute în apa fierbinte și, apoi, în apa rece timp de cel puțin 10 secunde și maxim un minut.

Oțetul calmează durerile

Oțetul ajută la calmarea durerilor și reduce inflamațiile. Umple cada cu apă caldă. Adaugă două linguri de oțet în ea. Mai poți adăuga sare de mare. Ține picioarele în această apă timp de 20 de minute. Mai poți folosi cataplasme cu oțet după cum urmează. Pune în două vase (unul cu apă caldă și altul cu apă rece) cantități egale de apă și oțet. Înmoaie un prosop în amestecul cu apă caldă. Stoarce-l și învelește-ți picioarele cu el. Lasă să stea timp de 5 minute. Procedează la fel cu apa rece. Repetă procesul de trei-patru ori pe zi.

Remedii aromate pentru picioarele obosite

Uleiul de cuișoare este foarte eficient în tratamentul durerilor de picioare și stimulează circulația sângelui. Pentru un efect rapid, masează picioarele cu un amestec din trei picături de ulei de cuișoare cu o lingură de ulei alimentar. Procedeul va stimula circulația și va relaxa mușchii. Și sarea de baie care conține magneziu poate ajuta la calmarea durerii de picioare. Pune două-trei linguri de sare de baie într-o cadă cu apă caldă. Stai în cadă timp de 10-15 minute. După ce te ștergi, aplică o cremă hidratantă pe piele, pentru că sarea de baie o poate usca.

Citește și:

Sindromul picioarelor neliniștite

Menopauză precoce

Sursa foto: 123rf.com