Cum tratezi petele pigmentare care apar după naștere prin metode naturale cu oțet de mere

Oțetul de mere este un foarte bun remediu pentru petele pigmentare. Conține o substanță care este un foarte bun agent exfoliant.

  • Amestecă apă și oțet natural de mere în părți egale. Adaugă și puțină miere. Aplică pe zona afectată și lasă să acționeze 15-20 de minute. Repetă o dată pe zi.
  • Oțetul de mere este eficient și pe cale internă. Adaugă una-două lingurițe de oțet natural de mere într-un pahar cu apă. Poți îndulci, dacă vrei, cu o linguriță sau două de miere. Folosește acest remediu doar dacă nu alăptezi.

Cum tratezi petele pigmentare care apar după naștere prin metode naturale cu lămâie

Sucul de lămâie conține acid citric. Acesta acționează cu blândețe și te ajută să elimine celulele pigmentate care provoaacele pete maronii. Astfel, apare din nou pielea normală de sub ele. Cu timpul, tenul va începe să se ”lumineze”.

Vitamina C din lămâie este și un antioxidant care protejează tenul de acțiunea negativă a radicalilor liberi.

  • Aplică sucul de la o lămâie proaspăt stoarsă pe zona afectată. Lasă să acționeze timp de 10 minute. Clătește cu apă călduță. Fă acest lucru de două ori pe zi. Dacă ai tenul foarte sensibil, diluează sucul de lămâie cu apă de trandafiri.
  • Mai poți prepara un scrub care să te facă să scapi de petele pigmentare care apar după naștere. Amestecă sucul de la o lămâie cu două linguri de zahăr brun. Nu lăsa să se dizolve zahărul și aplică pe ten. Masează ușor timp de 2-3 minute. Lasă, apoi, să acționeze timp de o jumătate de oră apoi clătește. Repetă acest procedeu o dată sau de două ori pe săptămână.

IMPORTANT! Nu ieși imediat la soare după ce ai aplicat sucul de lămâie. Ar putea să înrăutățească petele de pigmentare.

Cum tratezi petele pigmentare care apar după naștere cu Aloe Vera

Aloe Vera conține substanțe care sunt foarte eficiente împotriva petele pigmentare care apar după naștere. Acestea ajută la îndepărtarea celulelor epiteliale moarte și stimulează formarea unora noi și sănătoase. Dacă folosești regulat aceste remedii vei scăpa de petele pigmentare care apar după naștere. În plus, are proprietăți hidratante, iar tenul tău va arăta mai tânăr.

  • Taie pe lungime o frunză de Aloe Vera proaspătă. Extrage gelul și aplică pe petele pigmentare. Lasă să se usuce. Clătește după o oră. Folosește acest remediu de două ori pe zi. Dacă nu ai frunze proaspete de Aloe, poți folosi gel de Aloe Vera din comerț. Asigură-te să fie cât mai natural.

Citește și:

Cum scapi de petele pigmentare

Pete maronii cauzate de soare. Cum scapi de ele? Sfatul specialistului

Anxietatea după naștere – ce este de făcut?

Sursa foto: 123rf.com