Acest tip infecție apare atunci când prezența bacteriilor determină inflamația tractului urinar. Problema începe de obicei după a șasea săptămână de sarcină, și apare pe măsură ce copilul în creștere pune presiunea asupra vezicii urinare. Presiunea crescândă împiedică golirea vezicii urinare complet, ceea ce duce la creșterea numărului de bacterii în tractul urinar și, în cele din urmă, la o infecție.

Cistita te chinuie? Iată câteva remedii naturale împotriva ei!

Majoritatea infecțiilor urinare din timpul sarcinii sunt tratate cu un antibiotic care nu face rău fătului, dar este eficient în uciderea bacteriilor. În afară de antibiotice, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la tratarea infecției și a asigura sănătatea copilului tău. Iată cum tratezi infecția urinară în sarcină prin metode naturale:

1. Bea suficientă a

Când suferiți de o infecție urinară, este important să bei suficientă apă în fiecare zi. Aportul de apă te va face să urinezi mai mult. Acest lucru va duce la eliminarea bacteriilor din uretră. Bea cel puțin 8 – 10 pahare de apă pe zi. În afară de apă, consumul de fructe și legume proaspete, sucuri de fructe proaspăt stoarse te ajută la menținerea organismului hidratat.

Alimentația în timpul sarcinii: sfaturi utile despre cum și ce să mănânci

2. Cum tratezi infecția urinară în sarcină prin metode naturale. Folosește oțet de mere

Oțetul de mere este util pentru a scăpa de multe probleme legate de sarcină, inclusiv de o infecție urinară. Este o sursă bogată de enzime care pot împiedica bacteriile care determină multiplicarea sau agravarea infecției urinare. În plus, otetul de mere poate regla echilibrul pH-ului organismului.

Cum folosești oțetul de mere pentru a trata infecția urinară în sarcină:


Adăug
ă două linguri de oțet de mere la un pahar de apă. Opțional, îl poți îndulci cu puțină miere. Amestecă bine. Bea câte un pahar din acest amestec de două ori pe zi timp de câteva zile.

 

3. Cum tratezi infecția urinară în sarcină prin metode naturale. Bea suc de merișor

În timpul sarcinii, poți bea suc pur de merișor fără adaos de zahăr pentru a preveni o infecție urinară. Mai poți amesteca suc de merișor cu suc de mere în cantități egale. Bea câte un pahar o dată sau de două ori pe zi.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com