În majoritatea cazurilor, nu este nimic îngrijorător. Febra este, de obicei, un răspuns normal al sistemului imunitar al unui copil la un virus sau la o infecție bacteriană. Cei mai mulți copii sănătoși pot tolera o febră bine.

Citește și: Leucemia acută mieloidă la copii

Febra la copii. Când trebuie să mergi la medic

Trebuie să duci copilul la medic sau camera de gardă a unui spital rapid dacă are o febră de 40 ° C (peste 40 ° C) sau mai mare. Alte simptome care să te alarmeze sunt tremurarea necontrolată, scrâșnirea dinților, dificultăți de respirație, confuzie sau aparent floppy sau plângându-se de dureri de picioare. De asemenea, sună imediat medicul dacă bebelușul are mai puțin de 3 luni și are febră.

Citește și: 9 remedii simple și la îndemână pentru a combate febra natural

Cum tratezi febra la copii prin remedii naturale: Comprese reci

Pentru a reduce temperatura corpului, răcirea corpului din exterior este foarte eficientă. Când copilul face febră, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-i pui o compresă rece și umedă pe frunte. Pe măsură ce apa din prosopul umed se evaporă de pe piele, febra va scădea și temperatura va coborî repede. Poți adăuga și câteva picături de oțet. O altă metodă este să-i pui șosete înmuiate în apă și oțet în picioare, peste care pui altele uscate.

Notă: Nu utiliza apă foarte rece, deoarece poate provoca creșterea temperaturii interne a corpului.

Cum tratezi febra la copii prin remedii naturale: Baie călduță

O baie călduță ajută la reglarea temperaturii corpului. De asemenea, îți va ajuta copilul să se relaxeze și să doarmă mai bine, ceea ce este necesar pentru o recuperare mai rapidă. Evită să-i faci baie sau duș rece, deoarece poate provoca organismul prea mult.

Citește și: Remedii naturale pentru tusea productivă

Cum tratezi febra la copii prin remedii naturale: Dă-i să bea cât mai multe lichide

Pentru copiii care suferă de febră, este important să se mărească aportul de lichide. Fluidele îi vor ajuta să scadă temperatura și să înlocuiască lichidul pierdut prin transpirație. Acest lucru va preveni, de asemenea, deshidratarea, ceea ce poate duce la alte complicații și la întârzierea recuperării.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com