Eczema sau dermatita atopică este o boală cronică a pielii. Simptomele sunt mâncărime severă (mai ales noaptea), zone de piele uscată, de culoare roșie până la gri-maronie, mici umflături care pot scurge lichidul dacă sunt zgâriate. Aceste simptome tind să se agraveze iarna. De aceea, este important să știi cum tratezi eczema care se agravează iarna prin metode naturale.

Cum tratezi eczema care se agravează iarna. Menține o temperatură constantă

Pielea tinde să reacționeze la schimbări bruște de temperatură, în special în timpul iernii. De exemplu, atunci când vii de afară într-o zi rece de iarnă și intri într-o casă unde e temperatura mare sau invers. Schimbarea bruscă a temperaturii contribuie la senzația de piele uscată și senzație de mâncărime. Acest lucru poate agrava simptomele eczemelor.

Este foarte util să menții o temperatură constantă, pe cât posibil. Nu încălzi prea tare casa. Atunci când ieși afară, îmbracă-te în straturi pe care le poți adăuga sau scoate, în funcție de temperatură, pentru a preveni supraîncălzirea corpului și a pielii.

De ce e periculos să înfofolești copilul

Cum tratezi eczema care se agravează iarna. Folosește un umidificator

Umiditatea tinde să rămână scăzută în casă timpul iernii. Pe măsură ce temperatura scade, umiditatea din aer crește. Totuși, sistemele de încălzire centrală încplzesc aerul în întreaga casă și usucă aerul interior. Acest lucru poate duce la apariția eczemelor.

Ar trebui să păstrezi casa la o temperatură confortabilă, nici prea cald, dar nici rece, cu un nivel de umiditate cuprins între 45 și 55% pentru a vă împiedica uscarea pielii. Dacă umiditatea din locuința ta este prea scăzută, utilizează un umidificator sau pune pe calorifer proasoape ude.

Cum tratezi eczema care se agravează iarna. Aplică frecvent o cremă hidratantă

Cremele hidratante sunt esențiale în orice moment al anului. Dar, în timpul iernii, trebuie să utilizezi un strat gros și să îl aplici frecvent. Folosirea unei creme hidratante potrivit este una dintre cele mai bune modalități de a face față erupțiilor.

O altă opțiune pe care o poți încerca este uleiul de migdale. Acesta te ajută să menții pielea hidratată câteva ore.

Când utilizezi o cremă hidratantă, acordă o atenție deosebită mâinilor și feței, deoarece acestea sunt cel mai adesea expuse la aerul uscat și rece. Cel mai bine este să aplici crema hidratantă săi uleiul după duș sau baie, atunci când pielea este încă umedă.

Migdalele, sursă bună de acid folic și vitamina E

Cum tratezi eczema care se agravează iarna. Alege îmbrăcămintea potrivită

Pe măsură ce temperatura scade, avem tendința de a folosi haine cât mai groase. Dar cei care suferă de eczeme trebuie să evite obiectele din lână.

Cum tratezi eczema care se agravează iarna. Protejează-ți pielea de soare

Ai putea că, în timpul lunilor de iarnă, nu ai de ce să-ți faci griji în privința soarelui. Dar doar pentru că temperatura este scăzută, nu înseamnă că nu ai nevoie de o cremă cu factor de protecție solară. Chiar și într-o zi noroasă, dacă stai afară perioade lungi de timp, poți să fii afectată de de soare, ceea ce poate agrava simptomele eczemelor.

Deci, înainte de a ieși din casă, protejează-ți pielea cu o cremă cu factor de protecție solară cu SPF 30 sau mai mare. Totuși, nu trebuie să te ferești de soare. Lumina solară este esențială pentru producerea vitaminei D în organism, care este, de asemenea, importantă pentru piele și imunitate. Dacă ieșirea la soare nu este posibilă, întreabăți medicul dacă poți lua suplimente de vitamina D care pot preveni apariția eczemelor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com