Diverticulita poate provoca simptome neplăcute, cum sunt durerile abdominale, greață, febră, constipație. Cum tratezi diverticulita prin metode naturale? Află ce regim alimentar și plante medicinale te pot ajuta să faci față acestei afecțiuni. Diverculita în forme grave poate necesita chiar intervenție chirurgicală, în alte cazuri medicul poate recomanda antibiotice. De aceea, este important să mergi la doctor pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat. În plus, regimul alimentar și fitoterapia pot ameliora simptomele și grăbi vindecarea.

Citește și: Cum tratezi constipația. Metode naturale foarte eficiente

Cum tratezi diverticulita prin metode naturale: Aloe Vera previne constipația

Aloe Vera are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea constipației. Poate fi, de asemenea, eficientă în ameliorarea durerii și crampe. Ia 4 linguri de suc de Aloe vera pe zi, două dimineața, două seara. Extrage gelul dintr-o frunză proaspătă de Aloe sau folosește suc de aloe vera 100 % natural. Pentru a prepara suc de Aloe acasă trebuie să extragi gelul din interiorul frunzelor unei plante care are cel puțin doi ani. Înainte de a împlini doi ani, proprietățile plantei nu sunt dezvoltate în întregime. Se taie frunza de aloe cu un cuțit și extrage gelul din interior. Se clătește apoi la chiuvetă pentru a elimina reziduurile. Apoi, se pune gelul în blender și se amestecă bine cu 100 ml de apa. Dacă vrei, poți adăuga puțină miere pentru a îndulci sucul.

Cum tratezi diverticulita prin metode naturale: Fitoterapie

Unele plante medicinale sunt eficiente în reducerea inflamației și combaterea infecției. Cum tratezi diverticulita prin metode naturale. Usturoiul are efecte antimicrobiene și antivirale care pot ajuta la prevenirea infecției. În plus, poate îmbunătăți digestia și combate constipația. Ceaiul verde ajută la ameliorarea sau prevenirea simptomelor. Are proprietăți antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene care pot reduce inflamația și pot reduce riscul de infecție. Ghimbirul a fost utilizat ca medicament din plante pentru tratamentul diferitelor afecțiuni gastro-intestinale timp de secole, inclusiv greață, vărsături și diaree. Turmericul are efect antiinflamator. Poate proteja tractul digestiv, poate crește secreția unor enzime benefice și poate ameliora durerea.

Cum tratezi diverticulita prin metode naturale: Controlează alimentația

O dietă bogată în fibre poate fi de ajutor.

Alimentele indicate în diverticulită sunt:

– cerealele integrale, pâinea și pastele din făină integrală;

– făină de ovăz, fulgi de tărâțe și orz;

– leguminoase, (inclusiv linte, mazăre, fasole neagră și roșie);

– fructe proaspete (mai ales prune, mere, pere, zmeură);

– legume (mai ales dovlecei, broccoli, varză, spanac, anghinare);

– iaurt;

– semințe de psyllium.

Alimente contraindicate când ai diverticulită:

– zahăr rafinat;

– carne albă și ouă;

– grăsimi;

– preparate din făină albă și orez alb;

– mac și susan.

Citește și: Cum scapi rapid de durerile abdominale prin metode naturale

Cum tratezi diverticulita prin metode naturale: Afinul, antiseptic intestinal

Dr. farmacist Ovidiu BojorFructele și frunzele de afin au acțiune antiseptică intestinală şi astringentă. Frunzele modifică favorabil flora patogenă intestinală. Fructele stimulează secreţiile salivare, gastrice, inteslinale şi pancreatice. Totuși, utilizarea îndelungată, chiar în doze mici, produce iritarea rnucoaselor intestinale. Se face infuzie dintr-o linguriţă de fructe uscate sau frunze la o cană cu apă. Se bea o cană pe zi în mai multe reprize. Fructele proaspete se consumă ca atare,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Sursa foto: 123rf.com