Cum tratezi bătăturile prin remedii naturale cu ajutorul ananasului

Atunci când cumperi ananas proaspăt păstrează coaja și folosește-o pentru a scăpa de bătături. Freacă o bucată de coajă cu partea umedă pe pielea curată de o bătătură. Se va înmuia și va fi mai ușor să o elimini cu o piatră ponce.

Cum tratezi bătăturile prin remedii naturale. Folosește uleiul de in

Înainte să te culci înmoaie o bucată de pansament steril în ulei de in. Bandajează zona afectată de bătături cu el. Pune deasupra al bandaj uscat și șosete de bumbac curate. Lasă să acționeze peste noapte. A doua zi clătește și folosește piatra ponce. Bătăturile se vor elimina mai ușor.

Cum tratezi bătăturile prin remedii naturale. Folosește aloe vera

Cel mai bine ar fi să folosești o frunză proaspătă de aloe. Tai-o în două longitudinal și aplică pe bătături. Acoperă cu un bandaj și lasă să acționeze peste noapte. Dacă nu ai frunze proaspete de aloe poți folosi gel de aloe vera 100 % natural. Se îmbibă un pansament steril în gel de aloe vera și se procedează ca la badijonările cu ulei de in.

Îngrijirea picioarelor pentru diabetici. Dacă nu respecți aceste reguli îți poți pierde piciorul!

Cum îți faci plasturi anti-bătături singură

Plasturii anti-bătături de la farmacie sunt eficienți, dar cam scumpi. Dar poți face și tu acasă. Acidul acetisalicilic este ingredientul activ care face bătărurile să dispară. Sfărâmițează câteva aspirine (sau folosește mai multe pliculețe de aspirină tamponată). Adaugă câteva picături de suc de lămâie și amestecă până devine o pastă. Pune-o pe bătătură. Acoperă cu fașă sau cu o pungă de plastic curată și lasă să acționeze 10-15 minute, după care clătește. Nu folosi acest tratament dacă ești alergică la aspirină.

Citește și: Remedii naturale pentru călcâie crăpate

Sursa foto: 123rf.com