Dacă nu ții colesterolul și tensiunea sub control, vasele de sânge și inima se pot deteriora rapid. În acest fel, hipertensiunea și colesterolul mărit pot duce la infarct, accident vascular cerebral, dar și la probleme ale rinichilor sau la pierderea vederii.

Citește și: Alimente care controlează tensiunea arterială

Rutină sănătoasă ca să ții colesterolul și tensiunea sub control

Dacă ai hipertensiune și hipercolesterolemie, mergi la medic și urmează sfatul lui. În plus, bea unul sau două sucuri care te vor ajuta să aduci analizele în limite normale. Poți amesteca fructe și legume benefice afecțiunilor de care suferi, după gust. Ele sunt de ajutor, dar nu înseamnă că vei renunța la dieta sau tratamentul indicat de medicul tău. Nu uita și exercițiul fizic absolut obligatoriu, între 30 de minute și o oră pe zi: mers pe jos sau cu bicicleta, alergare, înot.

Si apa alcalina ajuta la reducerea colesterolului!

Cum spun studiile că poți să ții colesterolul și tensiunea sub control

Un studiu recent realizat în Japonia arată că sucul de tomate în care nu a fost adăugată sare a redus nivelul colesterolului ”rău” LDL și a redus riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare. Subiecții (184 bărbați și 297 femei) au băut cel puțin un pahar de suc de tomate nesărat pe zi. Toți au avut rezultate mai bune la analiza colesterolului după un an. Portocalele sunt și ele cunoscute pentru că sunt bogate în antioxidanți și pot preveni afecțiunile inimii.

Cum ții colesterolul și tensiunea sub control cu ajutorul legumelor

Sfecla roșie conține substanțe care stimulează circulația sangvină și îmbunătățesc starea vaselor de sânge. Sucul din sfecla rosie scade tensiunea arterială în decurs de câteva ore. Sucul de spanac este cea mai bună metodă de a te bucura de efectele benefice ale acestuia pentru sănătate. Este o excelentă sursă de potasiu, mineral care ajută și el la menținerea sănătății vaselor de sânge. Poate crește fluxul sangvin, lărgi capacitatea arterelor și scădea tensiunea arterială. Este, de asemenea, bogat în luteină, care întărește pereții venelor și reduce riscul unui infarct și al atacului vascular cerebral.

Citește și:

 Sursa foto: 123rf.com