Cum scazi nivelul colesterolului prin metode naturale. Alimente de folos

Arahidele conțin în proporție mare acizi graşi nesaturaţi. De aceea, duc la scăderea colesterolemiei, fiind utile prin aceasta şi în această afecțiune. Bineînțeles, se vor consuma fără sare adăugată, prăjite ușor pe plită, fără ulei. Ceapa provoacă fluidificarea sângelui. Se consumă, ca atare, una-două cepe pe zi. Sparanghelul și tomatele micșorează vâscozitatea sângelui. Se consumă ca atare în salate și în preparate culinare uşoare.

Cum scazi nivelul colesterolului prin metode naturale. Consumă fructe

Lămâile ajută la scăderea colesterolemiei. Ar fi bine să pui în apa pe care o bei zilnic sucul de la o lămâie. Merele combină acțiunea hipotensivă cu cea de scădere a colesterolului. Pentru a ține problemele departe, consumă un măr pe zi. Prunele sunt și ele de ajutor. Se vor consuma ca atare, dar nu în cantități mari din cauza conținutului crescut de zahăr. Toamna, neapărat trebuie să faci o cură cu must. Se începe cu o jumătate de litru pe zi în trei reprize cu o oră înainte de mese. Se crește cantitatea treptat timp de două săptămâni. Se va ajunge la circa 2 l pe zi. Se consumă această cantitate timp de două-trei zile, după care se scade până se ajunge la cantitatea inițială.

Află mai multe despre cât de periculos este colesterolul mărit (LDL) în dicționarul medical!

Cum scazi nivelul colesterolului prin metode naturale. Cura cu usturoi

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

”Cura îndelungată cu usturoi se recomandă pentru scăderea și stabilizarea tensiunii arteriale. Are un efect bun asupra circulației periferice și ajută în caz de arterită. Efectele bune ale usturoiului se extind asupra întregului aparat vascular. Se consumă ca atare, minimul doi-trei ”căței” pe zi. Se mai poate face o tinctură dintr-o cantitate egală de suc de usturoi și alcool diluat la 40°. Se lasă 8 zile la macerat, după care se strecoară și se depozitează într-o sticluță închisă la culoare. Se iau două-trei linguriţe pe zi, în cure de 10 zile pe lună”, te sfătuiește dr. farmacist Ovidiu Bojor.

 

Citește și:

Cum scazi tensiunea arterială în 6 pași simpli

Adevărul despre colesterol. Consumul de ouă afectează creșterea lui sau nu?