Când ai o alergie, sistemul imunitar reacționează la o substanță străină, numită alergen. Ar putea fi ceva ce mănânci, atingi, inspiri în plămâni sau injectezi în corp. Corpul tău răspunde prin producerea unei substanțe chimice numite histamină care ajută la contracararea alergenului. Acest lucru duce la simptome cum ar fi tuse, strănut, mâncărimi, nas care curge și gât inflamat. Alte simptome includ erupții cutanate, urticarie, tensiune arterială scăzută, probleme de respirație și crize de astm. Poți gestiona alergiile cu schimbări de stil de viață și există și metode naturale prin care poți să scapi de simptomele alergiei de primăvară.

Notă: În cazul unei reacții alergice severe care implică umflarea căilor respiratorii, dificultăți la respirație și scăderea bruscă a tensiunii arteriale, asigură-te că primești imediat asistență medicală de specialitate.

Citește și: Cum consumi ghindele și ce proprietăți au pentru organism

Cum scapi de simptomele alergiei de primăvară prin metode naturale: Clătirea cu soluție salină

Poți elimina alergenii care intră pe căile respiratorii prin clătirea nărilor cu o soluție salină. Astfel, se va curăța mucusul din nas. De asemenea, poate elimina bacteriile.


Cum scapi de simptomele alergi
ei de primăvară prin metode naturale: Folosește oțet de mere

Oțetul de mere este un remediu vechi care este adesea recomandat pentru tratamentul diferitelor tipuri de alergii. Proprietățile sale antihistaminice ajută la ameliorarea rapidă a inflamației și reglează răspunsul sistemului imunitar al organismului. De asemenea, reduce producția de mucus și curăță sistemul limfatic, ceea ce reduce, la rândul său, simptomele legate de alergii.

În plus, ajută la restabilirea pH-ului alcalin în organism.

Cum folosești oțetul de mere pentru tratarea simptomelor alergiei de primăvară

1. Adauga 2 lingurite de oțet de mere într-un pahar de apă caldă.
2. Amestecă și o linguriță de miere și suc proaspăt de lămâie.
3. Bea de două ori pe zi în timpul perioadei în care ai alergie, dar niciodată pe stomacul gol.

Citește și: 5 pași pentru o detoxifiere eficientă de primăvară

Cum scapi de simptomele alergiei de primăvară prin metode naturale: Bea ”lapte de turmeric”

Turmericul conține un compus numit curcumină care are puternice acțiuni antioxidante și antiinflamatoare. Astfel, ajută foarte mult la ameliorarea simptomelor alergiei.

El acționează ca decongestionant. Ajută la eradicarea alergenilor din organism. Reduce simptomele alergiei. Stimulează imunitatea și ajută la vindecarea guturaiului.

Citește aici cum poți prepara laptele de turmeric!

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

Vezi și cât de periculos este polenul de ambrozie.