Pielea iritată, înroșită și care te mănâncă sar putea să nu fie ceva străin de tine în sarcină sau imediat după naștere. Sistemul imunitar reacționează la alergeni sau la schimbările hormonale și produce prea multă histamină. Aceasta afectează vasele capilare și ajunge în piele. Astfel, apare o erupție vizibilă. Poți simți senzație de arsură sau mâncărimi pe brațe, picioare sau spate.

Cum scapi de dermatita de sarcină prin metode naturale. Folosește comprese reci

O metodă ușoară pentru a te simți mai bine imediat și să scapi de inflamațiile și mâncărimile provocate de dermatita de sarcină este să aplici o compresă rece.

Temperatura rece ajută la contractarea vaselor de sânge și previn eliminarea de histamină, ceea ce calmează inflamația și mâncărimile.

Pune câteva cuburi de gheață într-o pungă de plastic sigilabilă. Închide-o bine. Pune pe zona afectată întâi un prosop de bumbac, apoi punga cu gheață sau cu legume congelate. Lasă să acționeze timp de 10 minute o dată. Poți repeta de trei-patru ori pe zi.

Atenție! Nu pune niciodată gheața direct pe piele!

Cum scapi de dermatita de sarcină prin metode naturale. Folosește ovăz

Ovăzul este un alt remediu bun pentru dermatita de sarcină. Este antiiritant, antiinflamator și calmează mâncărimile și inflamația.

Pune o cană de ovăz într-un săculeț și scufundă-l într-o oală cu apă fierbinte. Lasă să infuzeze timp de 10-15 minute. Pune această infuzie în apa de baie. Stai în cadă timp de un sfert de oră. Fă acest procedeu zilnic.

Poți prepara și o pastă din două căni de fulgi de ovăz, două linguri de amidon din porumb și apă (într-o cantitate suficientă cât să se facă o pastă). Lasă peste noapte la înmuiat. A doua zi, aplică pe zona afectată și lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Clătește cu apă călduță. Aplică zilnic.

Citește mai multe despre dermatita de contact în dicționarul medical

Cum scapi de dermatita de sarcină prin metode naturale. Folosește oțet de mere

Oțetul de mere este un alt remediu excelent pentru dermatita de sarcină. Este un bun antihistaminic și calmează inflamația. Are și un efect regulator asupra sistemului imunitar.

Amestecă apă și oțet natural de mere în părți egale. Adaugă și puțină miere. Aplică pe zona afectată și lasă să acționeze 15-20 de minute. Repetă o dată pe zi.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com