Pielea din jurul coatelor se îngroașă și usucă mai ușor pentru că are mai puține glande sebacee care să o mențină hidratată. Iarna este anotimpul în care stăm foarte mult în interior, ne îmbrăcăm foarte gros și pielea noastră are mult de suferit.

Cum să scapi de coatele uscate și aspre prin exfoliere

Exfolierea coatelor este primul și cel mai important pas pentru a scăpa de pielea uscată, cu aspect solzos. Exfolierea îndepărtează celulele moarte și lasă la iveală pielea sănătoasă de dedesupt. Ajută și la albirea pielii.

Este bine să-ți exfoliezi coatele atunci când faci baie sau duș, când pielea este umezită și încălzită. Poți folosi o cremă sau o mănușă specială. După exfoliere, spală zona cu apă rece. Șterge coatele și ungele cu ulei de măsline.

Exfoliază pielea de două ori pe săptămână, nu mai mult.

Piele perfectă în sezonul rece? Iată cum trebuie să te îngrijești zilnic

Cum să scapi de coatele uscate și aspre cu ajutorul uleiului din nucă de cocos

Uleiul din nucă de cocos are acțiune intens hidratantă și este foarte eficient pentru a coatele uscate și aspre.

Conține vitamina E, care ajută la albirea tenului și reduce uscăciunea.

Încălzește ușor puțin ulei din nucă de cocos la microunde. După duș, aplică-l pe zona afectată și masează ușor până intră în piele. Acest procedeu poate fi aplicat zilnic, până vei vedea rezultatul dorit.

În locul uleiului din nucă de cocos ai putea folosi și ulei de migdale.

Cele mai bune remedii pentru cicatricele post acnee

Cum să scapi de coatele uscate și aspre cu ajutorul zahărului brun

Textura nisipoasă a zahărului brun și proprietățile emoliente ale uleiului de măsline te pot ajuta să prepari un scrub pentru coatele uscate și aspre. Zahărul brun va ajuta la exfolierea pielii, pe când uleiul va menține hidratarea.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com