Acneea se poate dezvolta pe frunte datorită acumulării de exces de ulei de-a lungul liniei părului care poate bloca porii și poate provoca inflamații minore. Acneea poate fi cauzată și de o dietă nesănătoasă, de o proastă îngrijire a pielii și de stilul de viață, condițiile de mediu și climatice.

Cum scapi de chisturi sebacee prin metode naturale. Compresă rece

De îndată ce observi că ai un chist sebaceu, aplică o compresă rece pe zona afectată. Temperatura rece va ajuta la reducerea inflamației și umflăturii. Totodată, le ajută să se vindece mai repede.

Cum faci o compresa rece si care sunt beneficiile ei

Cum scapi de chisturi sebacee prin metode naturale. Expunere la aburi

Expunere la aburi este o altă metodă foarte eficientă de a scăpa de micile umflături. Aburul deschide porii înfundați, elimină impuritățile și permite pielii să respire. Căldura aburului permite curățarea profundă a pielii. Acest lucru, la rândul său, ajută la tratarea acneei și a altor probleme ale tenului.

Cum scapi de chisturi sebacee prin metode naturale. Exfolierea

Pentru a-ți menține tenul curat, este important să exfoliezi pielea în mod regulat. Exfolierea îndepărtează celulele moarte ale pielii, excesul de sebum (ulei) și a alte impurități care pot bloca porii.

Așa prepari un scrub natural la tine acasă pentru o exfoliere eficientă

Cum scapi de chisturi sebacee prin metode naturale. Folosește albuș de ou

Pielea grasă este una dintre cele mai mari cauze ale formării chisturilor sebacee. Pentru a preveni acumularea excesivă de ulei pe piele, poți utiliza o mască de față cu albuș de ou.

Bate bine un albuș de ou. Adăugă sucul de la o jumătate de lămâie și amestecă bine. Aplică pe toată fața și pe decolteu dacă ai tenul gras sau pe ”zona T”, dacă ai ten mixt. Lasă să se usuce, apoi clătește cu apă caldă din abundență. Folosște această mască o dată sau de două ori pe săptămână.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

 

 

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI