Celulita este este o modificare a pielii, aparând la suprafața acesteia, asemenea unei coji de portocala.  Statisticile arată că peste 90% dintre femei se confruntă cu această problemă. Află cum scapi de celulită prin metode naturale. Citește și care sunt cele mai bune alimente care combat celulita.

Ce este celulita și cum apare ea?

Celulita este o afecțiune a țesutului gras subcutanat, care apare în mod predilect la femei. Pe timpul iernii, celulita poate fi ușor ascunsă și parcă nu mai este atât de deranjantă însă, pe timpul verii, costumul de baie și hainele subțiri o lasă la vedere. Lupta cu celulita este una de lungă durată, astfel că, dacă te confrunți cu această problema, trebuie să fii conștientă că nu va dispărea peste noapte, indiferent de metodele la care vei apela.

Citește și: Cel mai bun ingredient natural care tratează celulita

Cum scapi de celulită prin metode naturale. Adoptă o dietă echilibrată

Celulita apare datorită acumulării unui strat de țesut adipos (grăsime) în straturile superficiale ale pielii. Poate să apară cel mai des datorită unei alimentații nesănătoase, bogată în grăsimi, precum fast food dar și din cauza sedentarismului, tot mai des întâlnit în zilele noastre.

Adoptă pentru câteva săptămâni o dietă ușoară, bazată pe fructe și legume, cereale și, eventual, lactate. Hidratează-te corect. Fă cel puțin 30 de minute de mișcare zilnic, mers pe jos sau exerciții dedicate zonei cu probleme pe care dorești să o tonifiezi.

Cum scapi de celulită prin metode naturale. Suplimente alimentare

Îți poți susține dieta echilibrată cu ajutorul unor suplimente alimentare care să ajute funcția microcirculației și combaterea celulitei.

Caută suplimente alimentare care conțin resveratrol, vitamina C, vitamina B3 (niacina), vitaminele B și glucosamină, extract de ananas uscat. Acestea stimulează microcirculația și luptă împotriva celulitei. Glucozamina este prezentă în mod natural în molecula de fibre de colagen în timp ce riboflavina și vitamina C protejează celulele de stres oxidativ. Extractul de mesteacăn, ajută la drenarea fluidelor corpului și împreună cu extractul de Fumaria uscată.

Cum scapi de celulită prin metode naturale. Masajul

Alimentatia, sportul și masajul sunt foarte importante pentru o piele fermă și frumoasă, astfel că este recomandat să îți masezi zona picioarelor cât și alte zone problemă, fesele, coapsele, brațele sau abdomenul cu regularitate, folosind creme sau uleiuri potrivite, anticelulitice, care să ajute la tonifierea pielii și punerea circulației în mișcare, contribuind la îndepărtarea aspectului de „coajă de portocală”.

Cum scapi de celulită prin metode naturale. Tratamentele intensive

Pentru că timpul până la mini-vacanța de vară se scurge rapid, cât și pentru rezultate vizibile în timp scurt, poți utiliza creme și tratamente intensive care să accelereze arderea grăsimilor și circulația, astfel încât pielea să capete un aspect plăcut mai rapid.

Fă-ți un program, în funcție de celelalte activități și alocă cel puțin 15 minute pentru a-ți masa picioarele în fiecare seară, astfel, rezultatele nu vor înceta să apară.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com