Chimenul este stimulent al secreţiilor gastrice şi reglează funcţiile stomacului. Dacă îl folosești în mâncare sau bei ceai de chimen vei scăpa de balonare și disconfort abdominal, pentru că ajută la eliminarea gazelor din stomac. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă şi jumătate de seminţe la 250 ml de apă clocotită. Bea în trei reprize, după mesele principale.

Stările de greață, o amintire

Menta este cunoscută drept o soluţie eficientă în cazul problemelor digestive. În caz de greaţă şi vărsături, prepară un ceai dintr-o linguriţă de frunze uscate de mentă, pe care lasă-l la infuzat 5-10 minute în 200-250 ml de apă fiartă. Strecoară, apoi îndulceşte cu miere. Pentru efect garantat, bea infuzia atunci când este rece.

Evită de arsurile la stomac!

Sucul proaspăt de cartof are efect calmant, antiacid, cicatrizând mucoasa stomacului. Spală bine un cartof de mărime medie, taie-l în bucăţi şi dă-l prin maşina de stors. Umple un pahar, un sfert cu suc de cartofi şi trei sferturi cu apă. Bea trei astfel de pahare într-o zi. Unul dimineaţa, pe stomacul gol, un alt pahar puţin înainte de masa de prânz şi al treilea pahar cu 10 minute înainte de culcare. Este recomandat să îl consumi atunci când este foarte proaspăt, deoarece se oxidează rapid şi îşi pierde calităţile terapeutice. De asemenea, merele, morcovii, uleiul de măsline, ouăle şi pătrunjelul au proprietăți antiacide şi ajută la prevenirea indigestiei.

Şi digestia se reglează

Coriandrul are acţiune excitantă asupra secreţiei gastrointestinale, stimulând astfel digestia devenită anormală. Nu vei mai fi supărată de balonare și disconfort abdominal. Prepară o infuzie din 3 g coriandru la 100 ml apă clocotită, lasă la infuzat pentru 10 minute, apoi filtrează. Din această infuzie bea câte o ceaşcă, după mesele principale.

Durerile dispar miraculos

Tincturile din plante aromatice precum măghiranul şi chimenul, folosite extern, ajută la ameliorarea durerilor cauzate de indigestie. Foloseşte le în amestec cu ulei esenţial de migdale sau de măsline. Combină patru picături de plantă cu
30 g ulei. Cu această soluție masează abdomenul.

Fără crampe stomacale

Tot menta e soluţia salvatoare atunci când crampele nu-ţi dau pace, deoarece calmează contracţiile abdominale bruşte. Dacă folosești pulberea din frunze uscate de mentă, vei scăpa de balonare și disconfort abdominal. O obţii măcinând fin cu râşniţa electrică menta uscată, pe care apoi trebuie să o cerni printr o sită. Ia câte o lingurită rasă, de trei ori pe zi. Ţine praful sub limbă vreme de 10-15 minute, după care se înghite cu apă. Nu păstra pulberea mai mult de 10 zile, deoarece îşi pierde proprietăţile.

Sursa foto: 123rf.com