Primăvara se lasă așteptată, iar încălzirea vremii va aduce un nou val de îmbolnăviri. Ar trebui să iei în continuare măsurile de precauție necesare pentru a preveni gripa. Află cum te protejezi de gripă prin câteva obiceiuri simple.

Varianta gripei din acest an, tip A, subtipul H3N2, este deosebit de urâtă. Simptomele gripei includ febră, tuse, durere în gât, nas înfundat sau înfundat, dureri musculare sau corporale, dureri de cap și oboseală. Unii oameni pot avea vărsături și diaree, deși acest lucru este mai frecvent la copiii mici decât la adulți.

Citește și: Ține răceala și gripa la distanță cu grapefruit

Cum te protejezi de gripă prin câteva obiceiuri simple. Acoperă gura și nasul atunci când tusești sau strănuți

Pentru a preveni răspândirea gripei, este important să-ți acoperi gura și nasul cu o batistă atunci când tușești sau strănuți. Această măsură simplă este importantă pentru a împiedica infecția să se răspândească. Astfel, îți poți proteja și familia de gripă.

Citește și: Uleiul din arbore de ceai îți protejează sănătatea și frumusețea

Cum te protejezi de gripă prin câteva obiceiuri simple. Evită atingerea ochilor, nasului sau a gurii

Gripa cauzată de un virus se răspândește adesea atunci când o persoană atinge ceva care este contaminat și apoi își atinge ochii, nasul sau gura. Virusul gripei poate „trăi” pe unele suprafețe timp de până la 24 de ore.

Poți să te infectezi dacă atingi un comutator de lumină contaminat și apoi te freci la ochii. Mănânci fără să te speli pe mâini sau îți rozi unghiile.

Chiar dacă te spăli pe mâini în mod regulat, acestea nu pot fi curățate în fiecare minut al zilei. Cel mai bine este să eviți atingerea cât mai mult posibil a ochilor, nasului sau a gurii. De asemenea, reamintiți-le copiilor să nu își frece ochii sau să-și bage mâinile în gură. Încearcă, pe cât posibil, să dezinfectezi obiectele cu care iau contact frecvent.

Citește și: Remedii naturale pentru strănut care chiar funcționează

Cum te protejezi de gripă prin câteva obiceiuri simple. Spală-te des pe mâini

Fie că este vorba de sezonul de gripă sau de orice alt moment al anului, este important să-ți păstrezi mâinile curate.
Adesea, prin intermediul mâinilor murdare, microbii ajung în interiorul organismului și ne îmbolnăvesc.

Citește și:

Sursa foto: Katherine Johnson / flick.com

  • Vezi și: Simptome gripa – cum se manifestă, cât durează și cum tratăm gripa