Din fericire, există multe lucruri pe care le poți face pentru a susține capacitatea corpului de a preveni bolile. Este simplu să previi și să tratezi gripa și guturaiul prin metode naturale. În plus, te vei simți plină de energie și sănătate.

Pentru ca să previi și să tratezi gripa și guturaiul prin metode naturale, este important să consumi cât mai multe legume și fructe, să te odihnești suficient, să faci sport cât mai des și râzi cât mai mult. În plus, iată câteva sfaturi de la specialiști:

Cum să previi și să tratezi gripa și guturaiul prin metode naturale. Folosește vitamina C

Vitamina C are două mari funcții: întărirea imunității și echilibrarea psihicului. Când vine vorba de lupta împotriva frigului și a gripei, este esențial să adopți o dietă bogată în vitamine. Corpul nu își poate sintetiza singur vitamina C. De aceea, trebuie să consumi alimente care o conțin sau să o iei din alte surse.

Vitamina C este necesară în formarea colagenului, o proteină ce dă tărie oaselor, cartilagiilor, mușchilor și vaselor de sânge și contribuie la buna menținere a capilarelor, oaselor și dinților.

Vitamina C naturală, absolut necesară pentru stimularea imunității

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Vitamina C este o substanţă absolut necesară în desfăşurarea normală a celor mai importante procese biologice: sinteza hormonilor corti-cosuprarenali și asimilarea acidului folic. Un alt rol important îi revine în metabolizarea şi eliminarea toxinelor din medicamente. Tot ea contribuie la sinteza noradrenalinei şi a substanţelor intracelulare, cum este, de exemplu, colagenul.Vitamina C are un rol important în răspunsul imunitar la stres şi la infecţiile bacteriene şi virale. Carenţa în vitamina C se constată, în special, la marii consumatori de alcool, la fumători şi la cei care au o dietă dezechilibrată, din care lipsesc fructele şi legumele. Stresul, expunerea îndelungată la frig, exerciţiile fizice în exces etc. duc la o creştere a proceselor oxidative ale plasmei, iar în toate aceste situaţii este indicat un supliment de vitamina C naturală. Studii recente au arătat că lipsa sau carenţa acesteia reprezintă un factor de risc în plus în cardiopatia ischemică.

Vitamina C naturală, absolut necesară pentru imunitate

Cum să previi și să tratezi gripa și guturaiul prin metode naturale. Bea ceaiurile potrivite

Pătlagina are proprietăți emoliente, cicatrizante și antimicrobiene datorită mucilagiilor, saponinelor și uleiurilor esențiale pe care le conține. De asemenea, pentru combaterea afecțiunilor respiratorii (bronșite, gripă, răceli, tuse convulsivă, laringită, traheită, stări febrile) folosește ceaiul de cimbru. Este un excelentexpectorant și antitusiv.

Dacă simți că începi să răcești, folosește ceai de fenicul sau cimbru îndulcit cu miere. Are efect calmant, un ajutor natural în cazul afecțiunilor cauzate de tuse sau iritații.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com