Propolisul pune pe fugă răceala și gripa

Propolisul are efecte antimicrobiene, antibiotice și antivirale, iar răceala și gripa nu au nicio șansă în fața lui. Este un amestec de rășini naturale, ceară, uleiuri esentiale, polen, acizi grasi, flavonoide, amino-acizi liberi, antibiotice naturale. Conține și vitaminele A, B, E si PP. Datorită acestor componente, are efectul de a crește rezistența organismului la îmbolnăviri.

Propolisul este cel mai bine este asimilat de corp sub formă de tinctură. Se face o cură de 10 zile în care se administrează tinctura de două ori pe zi, dimineața și seara. Adulții vor lua 30-50 de picături o dată, iar copiii peste 5 ani câte 10-15 picături, amestecate în miere sau în puțină apă/ceai. Dacă micuțul nu a mai luat propolis, întreabă medicul pediatru înainte de a i-l administra. Cura durează 10 zile, după care urmează obligatoriu o pauză de 10 zile. Apoi, tratamentul se poate relua.

Bea ceai cald anti-răceală

Amestecă în părți egale următoarele plante uscate: flori de soc, coada-șoricelului, tei, mentă, sunătoare și ghimbir. De câte ori ai simptome de început de răceală, fă un ceai dintr-o linguriță din acest mix la o cană cu apă. Vei transpira abundent, dar este un efect bun: microbii te vor părăsi și nu te vei îmbolnăvi mai rău.

Echinaceea, vaccin natural

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Echinaceea este un vaccin natural care întăreşte imunitatea în lupta împotriva virsusurilor și a bacteriilor. Se poate folosi sub formă de ceai, comprimate, pulbere sau ca tinctură. Aceasta nu se utilizează mai mult de șapte zile, în perioada în care este posibil să se declanşeze răceala și gripa. Se face o pauză de cel puțin o săptămână, pentru că, altfel, sistemul imunitar s-ar obișnui să funcționeze numai stimulat”

Alimentele picante, remedii împotriva guturaiului

”Efecte bune pentru a preveni răceala și gripa au și alimentele picante considerate în medicina tradițională chineză a fi remediul optim în cazul guturaiului, gripei şi al afecţiunilor pulmonare. Atunci când ai răcit, un meniu corect ar trebui să conţină foarte multe seminţe exotice care conţin uleiuri volatile (aromate) și mirodenii iuți, dar şi unele plante care cresc şi la noi: ardei iute, usturoi, ceapă, țelină, rădăcina de iarbă-mare, frunze de podbal, vinete etc. De asemenea, se recomandă ca în preparatele culinare să se adauge, după fierberea alimentelor, frunze de mentă, busuioc sau dud.

Sursa foto: 123rf.com