Coada-racului, coada-șoricelului și talpa-gâștei conțin substanțe care reglează secrețiile hormonale, ceea ce previne diminuarea densității oasoase. Le poți folosi în mai multe forme, ca plante proaspete, ceai sau tincturi.

Surse importante de calciu

Calciul se asimilează cel mai bine din dietă, nu din suplimente alimentare. Talpa-gâștei este o excelentă sursă. Dacă o poți găsi în cantități mai mari, prepar-o la aburi, ca pe spanac. Îți va întări oasele, reducând riscul de a face osteoporoză. Un alt furnizor binecunoscut de calciu îl constituie produsele lactate, dar și: sardinele, smochinele, broccoli, varza și ceapa verde.

Minerale care protejează oasele

Coada-calului conține siliciu, care protejează oasele de pierderea de calciu. Poți face un decoct dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă, din care bei două-trei căni pe zi. O altă sursă importantă de siliciu este berea. Trebuie doar să o consumi cu moderație. Primăvara, delectează-te cu salată din frunze de păpădie. Asigură-te doar că ai cules planta dintr-un loc curat, unde nu au acces animalele și unde nu se stropește cu ierbicide. Conține cantități importante de bor, mineral care crește densitatea oaselor.

Terapie hormonală cu ajutorul plantelor

Estrogenul care se pierde în perioada menopauzei poate fi înlocuit cu trifoi roșu. Această plantă conține substanțe care stimulează producția de estrogen. Se face o infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă, din care se beau două-trei căni pe zi. Astfel, poți preveni instalarea precoce a menopauzei și reduce riscul pierderii de calciu din această perioadă.

Cocteil cu sănătate

Începe ziua cu un cocteil făcut la blender în care ai pus talpa-gâștei, coada-calului, frunze de păpădie și lucernă. Pentru un gust mai bun poți adăuga o banană sau o mână de afine. Amestecă totul cu sucul tău natural preferat pentru a-l îndulci. Vei da oaselor tale nutrienții necesari pentru a fi puternice și osteoporoza ar putea să fie doar o boală despre care ai auzit.

Sursa foto: 123rf.com