Covid-19 este mai periculos decât alte virusuri și pentru ca este mai agresiv în modalitatea de transmitere. Are o rezistență mai mare în mediul extern. În plus, există așa numiții supertransmițători, care infectează un număr foarte mare de persoane, pentru că sunt asimptomatici. Boala nu se manifestă în nici un fel și pacienții nu știu sunt infecțați sau sunt încă în perioada de incubatie și, totuși, pot transmite înfectia”, spune dr. Rareș Simu, medic specialist în imunologie, homeopatie şi alergologie. Mai ales cei cu afecțiuni cronice este bine să facă tot posibilul pentru a-și întări sistemul imunitar. Medicul îți arată cum previi infectarea cu noul coronavirus prin metode naturale.

Citește și: Ne putem infecta cu coronavirus de la aerul condiționat? Explicațiile profesorului Virgil Musta

Cum previi infectarea cu noul coronavirus prin metode naturale. Susține sistemul imunitar

Specializarea mea de bază, imunologia, îmi permite să analizez într-un mod complex starea de sănătate a pacientilor și să echilibrez cu mijloace și tratamente specifice sistemul imunitar, cel care reprezintă apărarea împotriva tuturor îmbolnăvirilor”, spune dr. Rareș Simu, adăugând ”sistemul imunitar joacă și aici rolul principal, pentru el este cel care va lupta pentru restabilirea sănătății. Bolnavii cu afecțiuni cardiovasculare și respiratorii au un grad de risc major. Pentru a susține apărarea organismului, în această perioadă este bine să aibă un regim alimentar sărac în grăsimi animale saturate și bogat în grăsimi nesaturate (tip Omega 3), care se găsesc în semințele crude și în peștele oceanic. De asemenea, este recomandat consumul de oligoelemente care contin, vitamina D, C, Zinc și Seleniu.

Cum previi infectarea cu noul coronavirus prin metode naturale. Vitamina D

Vitamina D3 este un factor esențial pentru un sistem imunitar puternic. Simpla expunere la soare, chiar dacă se lasă neacoperite doar fața și mâinile, provoacă organismul să creeze acest component esențial. În absența luminii naturale, în condițiile izolării la domiciliu, aportul de vitamina D3 scade. De asemenea, cu cât tenul este mai închis, cu atât persoana trebuie expusă la mai multă lumină solară pentru a avea un nivel optim de vitamina D3. Acest lucru se datorează faptului că melanina suplimentară care se găsește în tenul închis la culoare încetinește absorbția. Totodată, folosirea cremelor cu factor de protecție poate bloca producția de vitamina D3. În aceste cazuri, se recomandă un aport suplimentar prin consumul de lapte nedegresat sau suplimente alimentare.

Citește și: Medicii spun că în formele severe de COVID-19 nu ucide coronavirusul, ci altceva

Cum previi infectarea cu noul coronavirus prin metode naturale. Suplimente alimentare

Medicul le recomandă celor care fac parte din categoria de risc major o combinație din plante care se pot regăsi sub formă de capsule, compusă din – Artemisia annua, Prunella vulgaris, Rhodiola, Aloe Vera, Struguri negri. De asemenea este cunoscut faptul ca produsele apicole, mierea, propolisul, lăptișorul de matcă, procurate din sursă sigură și consumate frecvent, ne feresc de infecții și implicit de o mulțime de boli.

 

Cum previi infectarea cu noul coronavirus prin metode naturale. Stil de viață sănătos

 

dr. Rares Simu”Stilul de viața sănătos trebuie să fie o preocupare permanentă. Alimentația corectă, bazată pe consumul de legume și fructe, hidratarea, activitățile fizice, sportul, activitățile profesionale fără suprasolocitare alcătuiesc întregul. În aceași măsură, nu sunt recomandate excesele alimentare sau consumul de alcool și fumatul. Tutunul este, oricum, un element toxic major atât pentru plămâni cât și pentru întregul corp. În prezent se știe nu există un tratament standard pentru anihilarea coronavirusului. Medicii aplică diverse protocoale ținând cont și de bolile cronice sau acute asociate ale pacientului. De aceea este obligatoriu ca să tratăm responsabil afecțiunile pe care știm le avem. De asemenea trebuie să mergem la medic dacă suspectăm starea de sănătate nu este bună. În cazul în care vrei să eviți policlinica sau spitalul de teama infectării, există multe cadre medicale care s-au adaptat și oferă consultații în regim on line,” spune dr. Rareș Simu.

 

Cum previi infectarea cu noul coronavirus prin metode naturale. Igienă strictă

Medicul observă că, în prezent, cea mai eficientă metodă de a preveni infectarea o reprezită

autoizolarea, iar atunci când ieșim din casă:

  • purtarea măștilor faciale și a mănușilor;
  • să nu ne atingem fața, cu mâinile sau cu mănușile cu care am atins alte suprafețe;
  • păstrarea distanței sociale.

Citește și: În sfârșit, vești bune legate de coronavirus! Un laureat Nobel, despre evoluția Coronavirusului: ”Multe persoane sunt imune în mod natural la virus”

Cum previi infectarea cu noul coronavirus prin metode naturale. Folosește soluții dezinfectante

 

Pentru dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor, se recomandă în primul rând, spălarea corectă timp de cel puțin 20 de secunde cu apă și săpun. Este dovedit faptul că săpunul distruge virusul. Soluțiile dezinfectante alcoolice, cu o concentrație mare de alcool (peste 70 º) sunt de mare ajutor pentru mâini și suprafete. De asemenea, există geluri, șervețele dezinfectante, pe care trebuie le avem mereu la îndemână. Clorul nu este recomandat pentru piele, doar suprafețe, podele, etc. O grijă aparte trebuie o acordăm dezinfectării încălțămintei atunci când intrăm în casă. Este bine să lăsăm pantofii la intrare după ce, în prealabil, talpa a fost curățată pe un prosop îmbibat în soluții cu clor.

Citește și:

O nouă descoperire șocantă despre COVID-19! Virusul poate distruge creierul

Sursa foto: 123rf.com