Covid-19 este pe buzele tuturor. Motiv de teamă și de distanțare socială. Acad. Prof. Dr. Adrian Restian ne spune cum previi infectarea cu Covid-19 prin metode naturale.

Izolați la domiciliu de aproape 4 săptămâni, românii caută soluții. Caută idei care să îi ajute sa treaca peste boală, care să le întărească corpul și mintea. Cum poți face ca să te ferești de boala, ca să te păstrezi puternic? Află cum previi infectarea cu Covid-19 prin metode naturale.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cum previi infectarea cu Covid-19. Evită zonele aglomerate

În primul rând, noi ar trebui să ne ferim de bolnavi și de suspecți, să ne ferim de zonele aglomerate, să nu stăm foarte aproape unul de altul, să respectăm condițiile de igienă, să ne spălăm foarte bine pe mâini și așa mai departe. Ar trebui să avem mai multă grija de corpul nostru, pentru că apariția bolii depinde nu numai de contactul cu virusul, ci și de rezistența imunitară a organismului nostru”, punctează dr Restian.

Citește și: Cercetătorii germani au stabilit momentul în care un pacient infectat cu Covid-19 nu mai este contagios. Când apar anticorpii

Cum previi infectarea cu Covid-19. Îngrijirea atentă a organismului

E nevoie să facem tot posibilul pentru a întări capacitatea de apărare imunitară a organismului nostru. De ce? Pentru că organismul nostru dispune de o mulțime de mecanisme de apărare, iar unul dintre cele mai importante este sistemul imunitar. Acesta este un paznic foarte vigilent, care apără organismul de orice structură străină care atentează la integritatea noastră. În primul rând, el are niște mecanisme înnăscute, care depistează și elimină imediat orice corp străin care intră în organism, indiferent dacă este vorba de virusuri, de microbi sau de celule canceroase, pe care le depistează și le omoară. Dar pe lângă mijloacele nespecifice, sistemul imunitar mai dispune și de niște mijloace specifice pentru că el sintetizează, când vine în contact cu un virus, niște anticorpi specifici contra virusului respectiv. Pentru a putea stabili diagnosticul bolii, se poate determina prin niște teste speciale, prezența virusului sau prezența anticorpilor pe care i-a sintetizat organismul care a venit în contact cu virusul respectiv. “, completează academicianul.

Azi, îmbolnăvirea nu depinde doar de contactul cu virusul, ci și de capacitatea sistemului imunitar de a-l distruge, de a nu-i permite să intre și să se înmulțească în celulele noastre. Spre deosebire de microbi care se înmulțesc în afara celulelor, virusurile se înmulțesc în celulele noastre, chiar pe seama mecanismelor noastre genetice.

Citește și: Uleiuri esențiale pentru răceli și tuse

Cum previi infectarea cu Covid-19. Solutii pentru un sistem imunitar mai puternic

Mecanismele de apărare imunitară au nevoie de anumite condiții și de anumite substanțe plastice și energetice ca sa poata funcționa normal. E bine sa nu uitam că, organismul uman nu funcționază foarte bine la orice temperatură. Omul se simte bine între 18 și să spunem 30 de grade Celsius. Totodata, azi, știm că temperaturile scăzute sau stresul pot reactiva anumite virusuri, așa cum ar fi herpesul, care stau latente în organismul nostru.

De aceea, dacă vrem să prevenim coronavirusul, ar trebui să ne ferim de stres și de răceală. Să ne îmbrăcăm corespunzător, să ne ferim de umezeală și de oboseală. Ar trebui să ne odihnim suficient, să facem mișcare și să consumăm mai multe lichide, mai multă apă și mai multe ceaiuri. Deoarece după cum spun unii autori, în viroze, odihna și hidratarea sunt cele mai la îndemână mijloace de prevenire și tratament.”, subliniază doctorul Restian.

Sursa foto: 123rf.com