Echinaceea, vaccin natural

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Echinaceea este un vaccin natural care întăreşte imunitatea împotriva virsusurilor și ține la distanță gripa. Se poate folosi şi sub formă de ceai, comprimate, pulbere sau ca tinctură. Echinaceea protejează organismul împotriva majorității bolilor infecțioase, de la cele respiratorii la cistite, anexite etc. De asemenea, este recomandată persoanelor cu boli cronice și celor care au frecvent ganglionii sau amigdalele inflamate, suferă de răgușeală și de rinită.

Tinctura întărește sistemul imunitar

Tinctura se administrează pentru stimularea sistemului imunitar în sezonul rece. Este mai bine să o cumperi din farmacii sau din magazinele cu produse naturale, pentru că dozajul trebuie să fie foarte exact. Se administrează conform indicațiilor de pe ambalaj. Nu se utilizează mai mult de șapte zile, în perioada în care este posibil să se declanşeze gripa. Se face o pauză de cel puțin șapte zile, pentru că, altfel, sistemul imunitar s-ar obișnui să funcționeze numai stimulat și efectul ar fi invers.

Prepară pulbere de echinaceea acasă

Pentru a prepara pulbere de echinaceea acasă, se macină planta uscată cu râșnița de cafea sau în piuă, dupa care se cerne prin sita pentru făină. Se iau trei lingurițe rase pe zi, înainte de masă. Pulberea se ține sub limbă câteva minute, după care se înghite cu apă. În cazul infecțiilor acute, se iau până la șase lingurițe de plantă pe zi, înainte de mese, pe stomacul gol.

Sursa foto: 123rf.com