Chiar dacă este încă vară și cald, răcelile nu ne ocolesc nici acum. Alergiile îi chinuie mai ales pe cei sensibili la polen. Nasul care curge nu este de obicei o problemă gravă, dar este cu siguranță deranjantă. În plus, respiratul pe gură poate provoca alte probleme de sănătate. Află cum să-ți prepari singură soluții de desfundat nasul din ingrediente naturale.

Unele dintre picăturile de nas de la farmacie pot crea dependență. Altele poate ți se par prea scumpe. Prepară-ți singură soluții de desfundat nasul din ingrediente naturale. Ai mai jos câteva rețete de la dr. farmacist Ovidiu Bojor. Citește și cum îți prepari singură picăturile de nas. Este ieftin și rapid!

Cum să-ți prepari singură soluții de desfundat nasul din ulei esențial de jneapăn și suc de lămâie

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Extractele și uleiul esențial de jneapăn în cantități mici au efecte antiinflamatoare și antiseptice asupra căilor respiratorii. Pentru nas înfundat se poate face o inhalație din 2,5 ml ulei esențial de jneapăn, 2,5 ml ulei esențial de brad, 0,5 ml ulei esențial de fenicul. Din acest amestec, se pot pune câte două-trei picături într-un vaporizator de ceramică pentru a răspândi în dormitor, birou, camera de zi etc. Are efect de decongestionare a nasului. În plus, sucul de lămâie folosit extern este printre cele mai bune remedii în rinite și sinuzite. Se pun picături de suc în nări de câteva ori pe zi. În acest scop, se mai poate folosi și suc de Aloe Vera,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com