Când ai guturai, poți să îți prepari singură picăturile de nas. Este simplu să faci o soluție salină. Nu este nevoie să dai bani pentru așa ceva. Ai nevoie de sare de masă neiodată, preferabil marină, și de un recipient tip spray pentru a administra soluția. Pentru copii mici sau bebeluși ai nevoie de o pipetă specială pentru ei.

Cum îți prepari singură picăturile de nas. Cum faci soluția salină

Adu la fierbere un pahar de apă pentru a dizolva mai bine sarea, dar și pentru a omorî bacteriile.  Adaugă un sfert de linguriță de sare și amestecă bine până se dizolvă. Dacă ai nasul foarte înfundat, poți folosi o jumătate de linguriță de sare. Opțional, poți adăuga o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, cât timp apa mai este caldă, dar după ce s-a dizolvat bine sarea. Bicarbonatul de sodiu va regla ph-ul soluției. Umple sticluța de spray și pune de o parte restul într-un recipient închis care va sta la frigider. Totuși, nu vei folosi soluția mai mult de două zile. După aceea, o arunci și prepari una nouă.

Citește și: Ai nasul înfundat: remedii simple să îl desfunzi

Cum îți prepari singură picăturile de nas. Cum faci picături în nas cu usturoi

Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice. De aceea, te poate ajuta și să combați răceala sau sinuzita. Îl poți folosi și ca ingredient pentru a-ți prepara picăturile de nas.

Curăță și zdrobește o căpățână întreagă de usturoi. Renține sucul și amestecă-l cu o cantitate de două ori mai mare de apă. Partea cărnoasă poate fi adăugată în mâncare sau salate.

Curăță întâi nasul cu soluția salină. Toarnă două-trei picături în nas în timp de stai culcată. Așteaptă până simți că soluția a ajuns în gât. Ridică-te pe marginea patului, apleacă-te și suflă bine nasul. După aceea, întinde-te din nou.

Cu o pipetă, pune-ți câte o picătură din soluția de usturoi în fiecare nară. Rămâi întinsă timp de câteva minute. Repetă de trei ori pe zi până dispar simptomele. Poate fi folosită și pentru a preveni infecțiile sinusurilor o dată pe zi.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com