Unele din cele mai frecvente efecte secundare ale antibioticelor sunt diaree, amețeli, greață, infecții vaginale cu candida, reacții alergice sau probleme cu urechea internă. De aceea, este important să știi cum poți trata efectele secundare ale antibioticelor cu remedii naturale.

Cum poți trata efectele secundare ale antibioticelor cu remedii naturale. Mănâncă iaurt probiotic

Atunci când iei antibiotice este recomandat să incluzi în dieta ta iaurt probiotic.

Iaurtul probiotic conține culturi vii care te ajută să menții sănătatea florei bacteriene atunci când iei antibiotice. Astfel, vei preveni diareea. Aceste culturi vii conțin bacterii benefice care asigură un strat de protecție în zona intestinelor și ajută la generarea acidului lactic care ajută toxinele să fie eliminate din organism.

Iaurtul probiotic tratează efectele secundare ale antibioticelor și în cazul copiilor. Iaurturile ”cu fructe” nu sunt de folos, ci cele simple cu probiotice. Dacă ai un copil mofturos, îi poți adăuga tu în iaurtul simplu bucățele de fructe, la alegere, și una-două lingurițe de miere.

Atunci când iei antibiotic, mănâncă iaurt de mai multe ori pe zi sau alimente fermentate (murături, soia fermentată). De fapt, alimentele fermentate și iaurtul ar fi bine să se regăsească în dieta ta, în mod normal. Atunci când iei antibiotice, consumă iaurtul la o distanță de două ore de doza de medicamente.

Antibioticele în exces fac mai mult rău decât bine

Cum poți trata efectele secundare ale antibioticelor cu remedii naturale. Folosește armurariu pentru a-ți proteja ficatul

Antibioticele pot afecta negativ ficatul. De aceea, armurariul te poate ajuta să-l protejezi. Conține antioxidanți și silimarină, care are efect detoxifiant. Se face infuzie dintr-o linguriță și jumătate de fructe macinate proaspăt la o cană cu apă. Aceasta se bea dimineața, pe stomacul gol, după care se stă 15 minute culcat, pe partea dreaptă. A doua cană se bea împărțită în două, după masa de prânz și seara. Este important ca fructele să fie măcinate proaspăt, de fiecare dată când se prepară infuzia, pentru că se oxidează rapid și devin toxice.

Citește și: Aceste antibiotice naturale luptă împotriva infecțiilor

Sursa foto: 123rf.com