Fluctuațiile hormonale care au loc în organism înainte de ciclul menstrual, în timpul sarcinii, în timpul alăptării și după menopauză fac sânii să fie dureroși și sensibili. Alte cauze ale sânilor sensibili sunt boala fibrochistică mamară, dieta, durerile de umăr sau musculare, congestia toracică, anumite medicamente, fumatul sau sutienele prost alese.

Pentru multe femei, sensibilitatea și durerea de sân (mastalgia) se rezolvă singură în timp. Cu toate acestea, există multe remedii care pot ajuta la ușurarea sensibilității. De la plante medicinale la schimbări de stil alimentar și de viață, există multe metode naturale care te pot scăpa de disconfort.

Cum poți trata durerea de sân prin metode naturale: Masajul blând

De multe ori, durerile musculare în zona pieptului sau în partea superioară a corpului pot contribui la sensibilitatea sânilor. În acest caz, masajul ajută foarte mult.

Masajul îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce ajută la reducerea durerii și a sensibilității. De asemenea, ajută la eliminarea lichidelor din corp, ceea ce reduce disconfortul.

Cum se face masajul pentru sâni

1. Aplică pe sânii ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos.
2. Maseaz
ă ușor unul dintre sâni cu mișcări circulare.
3. Repet
ă la celălalt sân.
4. Fă acest masaj de două-trei ori pe zi până când starea se îmbunătățește.

Notă: Când îți masezi sânii, fă-o ușor. În niciun caz nu face un masaj viguros pentru că te-ai putea răni.

Cum poți trata durerea de sân prin metode naturale: Alege sutienul potrivit

Un sutien incomod sau prea larg poate provoca dureri și sensibilități ușoare la nivelul sânilor. Deci, atunci când simți o sensibilitate ușoară la sân, fără niciun motiv aparent, îți recomandăm să-ți schimbi sutienul. Dacă ai sânii mari, aceștia pot să doară și din cauza faptului că nu porți sutien.

Nu purta nici un sutien prea strâns. În niciun caz, nu trebuie să lase urme pe piele. În schimb, optează pentru un sutien tip sport moale sau un sutien bine căptușit, fără fire.

Aruncă întotdeauna sutienele vechi care nu-și mai păstrează forma originală, deoarece nu mai oferă suportul necesar pentru sânii tăi.

Află aici cum alegi sutienul potrivit pentru sânii tăi!

Cum poți trata durerea de sân prin metode naturale: Folosește uleiul de primulă

Uleiul de primulă este bogat în acid linoleic care ajută sânii să devină mai puțin sensibili la modificările hormonale. Acest lucru va ușura sensibilitatea sânilor și durerea dacă suferi adesea de această problemă înainte de ciclu.

Aplică ulei cald de primulă pe zona afectată și în jurul axilelor. Fă mișcări circulare și în sus și-n jos. Repetă de două ori pe zi pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Poți opta pentru administrarea zilnică de 500 mg de extract standardizat pe bază de ulei de primulă pe zi, timp de aproximativ 3 luni, dar numai la sfatul medicului.

Atenție: femeile gravide și femeile cu antecedente de epilepsie nu trebuie să utilizeze ulei de primulă pe cale internă.

Cum combați bufeurile prin metode naturale

Cum poți trata durerea de sân prin metode naturale: Bea ceai de păpădie

Păpădia este, de asemenea, utilă în reducerea durerii și a sensibilității sânilor. Acțiunea sa diuretică și conținutul ridicat în potasiu ajută la eliminarea excesului de apă din organism, ceea ce, ameliorează durerea și senzația de greutate a sânilor.

În plus, păpădia ajută la reducerea inflamației în organism.

Fierbe la foc mic o linguriță de rădăcină uscată de păpădie la o cană cu apă timp de 10 minute. Ia de pe foc, lasă să se răcească și să ajungă la o temperatură medie și adaugă puțină miere. Bea până la trei căni de ceai de păpădie pe zi.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com