Află cum poți prepara acasă siropuri vindecătoare pentru iarnă. Cu atâta bogăție de fructe este și păcat să nu încerci să le și conservi pentru iarnă. Siropurile naturale sunt o alegere foarte bună.

Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă siropurile pentru că acestea „asigură conservarea pe termen lung și păstrează mare parte din calitățile curative ale fructelor. Cea mai indicată metodă de conservare a sucurilor proaspete de fructe, vindecătoare pentru iarnă, este adăugarea de circa 65% din cantitate zahăr sau miere, până se obţine un sirop suprasaturat care se recunoaşte după cristalele care rămân la fundul sticlei după două-trei zile”. Este ușor să prepari siropuri vindecătoare pentru iarnă. Citește mai jos și alte rețete!

Cum poți prepara acasă siropuri vindecătoare pentru iarnă din piersici

Piersicile facilitează digestia, ușurând la maximum travaliul musculaturii aparatului digestiv”, spune Dr. Bojor care le recomandă „persoanelor în vârstă, cu o rezistență slăbită la boli sau cu tulburări ale stomacului cum ar fi balonări, dureri etc. Piersicile sunt şi uşor laxative, însă mai accentuat diuretice şi depurative, fiind indicate în dieta celor cu litiază urinară, gută și reumatism. Pentru copii (dar nu numai) se recomandă un sirop foarte parfumat din infuzie concentrată de flori şi fructe (100 g la litru), cu o greutate egală de zahăr. Se fierbe pe foc mic până capătă consistenţa siropoasă. Se iau 20-30 ml pe zi”.

Cel mai bun sirop de tuse din ghimbir preparat în casă

Cum poți prepara acasă siropuri vindecătoare pentru iarnă din zmeură

Zmeura este un fruct tonic pentru astenici, indicat și copiilor în creştere. Uşor acide, cu proprietăti sudorifice, fructele sunt utile în afecţiuni febrile și recomandate pentru cei cu „stomac leneș”. Este și ușor laxativă, precum și diuretică, adjuvantă în afecţiunile renale, reumatism, gută, astenie şi afecţiuni cardiace, pulmonare şi renale. Siropul se prepară din suc şi o cantitate egală de zahăr. Se fierb până la consistenţa dorită. Siropul cu calităţi superioare şi cu aromă plăcută, naturală, se prepară din sucul proaspăt de zmeură obţinut prin presare şi suprasaturat cu zahăr sau cu miere (75%). Se conservă bine şi 2 ani.

Sursa foto: 123rf.com