Cum poți face terapie cu apă la tine acasă: Băile calde
Trebuie să ții cont de faptul că băile fierbinți nu sunt benefice pentru că supun corpul unui șoc termic și pun inima la încercare. Dar băile calde la o temperatură potrivită de aproximativ 36-38 °C, induc o stare de relaxare și pot ajuta la tratarea anumitor afecțiuni. Statul în cadă îmbunătățește stare a de spirit. Băile în care s-au adăugat uleiuri esențiale sunt de ajutor în caz de psoriazis și alte afecțiuni dermatologice. Apa caldă calmează durerile cauzate de reumatism.
Citește și: Cum faci terapia cu sare la tine acasă
Cum poți face terapie cu apă la tine acasă: Saună în baia ta
O baie caldă seara te va ajuta să dormi mai bine. Creșterea temperaturii stimulează corpul să genereze melatonină, hormon care induce somnul. Aburul generat de apa din cadă sau sauna te ajută să te vindeci mai repede în caz de răceală sau gripă. Temperatura ridicată ajută sistemul imunitar să funcționeze mai bine. Dacă suferi de artrită, fibromialgie sau dureri musculare în zona coloanei vertebrale, băile calde sărate te vor ajuta să scapi de presiunea pe care o simți în articulații. Sarea reduce inflamațiile și acționează ca un inhibitor al durerii. Adaugă un pumn de sare grunjoasă în apă și relaxează-te.
Citește și: Cele mai bune terapii pentru afecțiunile sezonului rece
Cum poți face terapie cu apă la tine acasă: Dușul rece
Dușul rece are și el beneficiile lui. Apa rece face porii să se închidă și contractă vasele de sânge. Astfel, părul tău și tenul tău vor arăta mai bine. În plus, sistemul imunitar se întărește. Corpul are nevoie de energie pentru a se încălzi singur. Expus pentru scurt timp la o temperatură scăzută, produce mai multe celule albe, care luptă cu infecțiile. Metabolismul se pune în acțiune și îți este mai ușor să slăbești. Pentru bărbați, un duș rece stimulează producția de testosteron și poate îmbunătăți performanța sexuală celor care suferă de disfuncție erectilă. Dacă ai febră musculară, un duș rece te va ajuta pentru că scade nivelul de acid lactic care este secretat în urma exercițiului intens în mușchi. În ce privește apa rece, este bine să fii precaută atunci când folosești acest procedeu, mai ales dacă nu ești obișnuită sau suferi de boli cardio-vasculare.
Citește și:
- Cum faci bombe pentru baie efervescente, colorate și relaxante
- Ce boli tratează terapia cu apă. O simplă baie te scapă de probleme
- Cremă antiîmbătrânire pentru ochi. Cum o prepari acasă din ingrediente naturale
Sursa foto: 123rf.com