Nu este greu să prepari acasă siropuri de tuse foarte eficiente. Vor avea și proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, antibacteriene și antivirale. Rețetele pe care ți le propunem sunt simple și ușor de prearat. Reprezită o alternativă la produsele din comerț și vei folosi doar ingrediente naturale. Așa vei reuși să eviți îndulcitorii artificiali, alcoolul, aromele identic naturale sau coloranții pe care multe îi conțin.

Citește și: Leacuri din Orientul Mijlociu. Aici a început fitoterapia

Cum poți face acasă siropuri de tuse foarte eficiente. Sirop indian

Medicina tradițională indiană recomanda această băutură. Cercetările recente confirmă calitățile ingredientelor. Mierea este recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Lemnul dulce are acțiune expectorantă și antiinflamatoare. Fluidizează secrețiile bronșice și stimulează activitatea glandelor suprarenale. Scorțișoara potențează starea generală de bine a organismului. Ajută la tratarea a multe probleme de sănătate datorită proprietăților sale antifungice, antibacteriene, antioxidante.Are un conținut bogat în fibre alimentare, vitamina K, fier și calciu. Amestecă 1/4 de linguriță de miere, 1/4 de linguriță de pulbere de lemn dulce și 1/4 de linguriță de scorțișoară, cu o cană cu apă. Bea câte o cană de două ori pe zi. Acest remediu nu este pentru copii.

Citește și: Mirtul, antibiotic natural

Cum poți face acasă siropuri de tuse foarte eficiente. Sirop de ghimbir

Ghimbirul poate calma tusea seacă, dar și ajuta la expectorație în caz de tuse productivă. Datorită conținutului ridicat în vitamina C, sucul de lămâie grăbește vindecarea și antrenează sistemul imunitar în lupta cu boala. Acționează ca un antioxidant puternic care stimulează sistemul imunitar. În plus, lămâile au acțiune antivirală și antibacteriană care ajută la combaterea infecțiilor.

Ingrediente:

  • o rădăcină de ghimbir
  • miere
  • 2 lămâi bio
  • o cană cu apă.

Citește și: Uite cum se prepară siropul de ridiche neagră. Cel mai bun remediu natural care te scapă de tuse!

Mod de preparare al siropului de tuse cu ghimbir

Decojește o bucată de ghimbir și taie-o în bucățele. Rade coaja lămâilor. Toarnă o cană cu apă într-o oală mică. Adaugă bucățelele de ghimbir și două lingurițe de coajă de lămâie. Adu la fierbere și lasă la foc mic timp de 5 minute. Strecoară și lasă să se răcească. Toarnă o cană de miere într-o crăticioară și încălzește la bain-marie. Nu lăsa să fiarbă. Amestecă mierea cu fiertura de ghimbir. Adaugă sucul celor două lămâi. Lasă la foc mic și amestecă timp de câteva minute. Stochează într-un borcan de sticlă. Adulților li se pot administra una-două linguri de sirop de ghimbir la 4 ore. Copiii între 5 și 12 ani vor lua una-două lingurițe la patru ore. Poți da micuților între unu și cinci ani o jumătate de linguriță la două ore. Nu se va administra bebelușilor sub un an.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com